Arizonassa tarkastetaan yhä presidentinvaalien ääniä – omituiseen laskentaan liittyy salaliittoteorioita ja Bill Gatesin kaima - Ulkomaat | HS.fi

Arizonassa tarkastetaan yhä presidentin­vaalien ääniä – omituiseen laskentaan liittyy salaliitto­teorioita ja Bill Gatesin kaima

Arizonassa Maricopan piirikunnan äänten tarkastuslaskennasta vastaa Cyber Ninjas -yhtiö, joka lupasi suorittaa laskennan halvalla. Vaitiolosopimusten takia ei ole tarkkaan tiedossa, mitä kaikkea tarkastuksessa oikein etsitään.

Cyber Ninjasin palkkaama alihankkija kantoi Maricopan piirikunnassa täytettyjä äänestyslipukkeita Arizonan Phoenixissa Veterans Memorial Coliseum -areenalla toukokuun alussa.

23.5.2021 15:06

Yhdysvaltain presidentinvaalista on kulunut puoli vuotta. Silti Arizonan osavaltiossa vaaleissa annettuja ääniä tarkastetaan edelleen.

Maricopan piirikunnassa annetut 2,1 miljoonaa ääntä on laskettu ja tarkastettu yksitellen jo aiemmin. Edes tarkistettu ja oikeaksi vahvistettu tulos ei kelpaa: demokraattien Joe Biden voitti väistyneen republikaanipresidentti Donald Trumpin myös Maricopassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat