Aktivistit vaativat McDonald’sia luopumaan lihasta estämällä liikennettä, Britannian parlamentti harkitsee poliiseille lisää oikeuksia puuttua protesteihin - Ulkomaat | HS.fi

Aktivistit vaativat McDonald’sia luopumaan lihasta estämällä liikennettä, Britannian parlamentti harkitsee poliiseille lisää oikeuksia puuttua protesteihin

Britanniassa ilmastoaktivistiliike ja siitä versoneet eläin- ja taloushaarat ovat kiihdyttäneet protestejaan viimeksi lauantaina. Ehdotetun uuden lainsäädännön mukaan vakavan häiriön aiheuttamisesta voisi seurata korkeintaan kymmenen vuotta vankeutta.

Animal Rebellion -liike esti McDonald’sin tuotejakelun Suur-Manchesterin Heywoodissa lauantaina.

23.5.2021 17:32

Britanniassa syntynyt ja myös Suomessa toimiva ilmastoaktivistien liike Extinction Rebellion (XR) eli Elokapina on kehittänyt ympärilleen uusia, radikaaleja liikkeitä.

Toukokuussa otsikoihin ovat päätyneet ainakin Money Rebellion (rahakapina) ja Animal Rebellion (eläinkapina). Lauantaina Animal Rebellion jumitti Britannian McDonald’s -ketjujen jakelun estämällä rekkoja poistumasta jakelukeskuksesta, kertoivat uutistoimisto Reuters ja The Times.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat