Valko-Venäjä pakotti Ryanairin lennon laskeutumaan pidättääkseen oppositio­toimittajan – Haavisto Ylelle: Valko-Venäjän selitykset hataria

Oppositiolähteiden mukaan lennolla oli oppositiokanavan entinen toimittaja, jonka Valko-Venäjän turvallisuuspalvelu oli lisännyt terrorismin takia etsintäkuulutettujen listalle. Lennolla ollut oppositiotoimittajan kumppani on myös pidätetty Minskissä.

Lennonseurantasivusto Flightradar24:n data näyttää, miten Ryanairin Ateenasta Vilnaan matkalla ollut lento muutti reittiään Valko-Venäjän ilmatilassa ja kääntyikin Vilnan sijaan kohti Minskiä.

23.5.2021 16:00 | Päivitetty 24.5.2021 9:37

Valko-Venäjän viranomaisten kerrotaan pakottaneen halpalentoyhtiö Ryanairin Ateenasta Vilnaan matkalla olleen lennon laskeutumaan Minskiin ja pidättäneen yhden lennon matkustajista.

Valko-Venäjän oppositiolähteiden mukaan lennolla oli toimittaja Raman Pratasevitš, joka on toinen oppositiokanava Nextan perustajista. Venäläisen uutistoimisto Rian mukaan Valko-Venäjän sisäministeriön järjestäytyneen rikollisuuden torjuntayksikkö on vahvistanut pidätyksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat