Valko-Venäjä kiduttaa ja orjuuttaa lukemattomia vankejaan – ”Lukašenkalle on hyvin tärkeää tuhota ihmisen persoonallisuus”, sanoo vankeja auttavan järjestön johtaja

Tilanne Valko-Venäjän vankiloissa on kriittinen, yli 400 poliittista vankia on vapautettava mahdollisimman pian, sanoo ihmisoikeus­järjestöä Vilnasta käsin johtava oppositiopoliitikko Olga Karatš.

Ihmisoikeusjärjestön johtaja Olga Karatš teki liettualaisille poliitikoille aloitteen, että yksi Vilnan kaduista nimettäisiin Valko-Venäjän vankilassa kuolleen oppositioaktivistin Vitold Ašurakin mukaan. ”Se antaisi valkovenäläisille toivoa, että ennemmin tai myöhemmin maasta tulee vapaa.”

8.6.2021 2:00 | Päivitetty 8.6.2021 7:03

Vilna

Tummat silmänaluset kielivät valvotuista öistä. Valkovenäläisen ihmisoikeusjärjestön johtaja Olga Karatš on saanut edellisenä päivänä lisää huonoja uutisia kotimaastaan.

Minskiläinen orpo teinipoika Dmitri Stahovski, 17, on tehnyt toukokuun lopussa itsemurhan hyppäämällä 16-kerroksisen talon katolta. Hän oli osallistunut elokuussa vilpillisten presidentinvaalien jälkeisiin mielenosoituksiin ja saanut rikossyytteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat