Vilnassa toimii yliopisto, joka on tottunut opiskelijoidensa vangitsemiseen Valko-Venäjällä: tunnetuin tapaus on Sofia Sapega, joka siepattiin Ryanairin lennolta ja valmistui vankeudessa

European Humanities -yliopiston (EHU) viisi opiskelijaa ja alumnia ovat poliittisina vankeina Valko-Venäjällä. Yliopistolle opiskelijoiden pidätykset ovat olleet jo pitkään arkipäivää. Se auttaa vangittuja rahallisesti ja joustamalla opinnoissa.

Minskiläinen Tsimafei Misiukevitš sai juuri valmiiksi kandidaatintutkinnon maailmanpolitiikasta ja taloudesta European Humanities -yliopistossa Vilnassa. Hän on hakenut maisteriopintoihin Bard Collegeen New Yorkiin.

| Päivitetty

Vilna

Valko-Venäjän oppositiota on muuttanut runsaasti Liettuaan, mutta jo ennen nykyistä pakoaaltoa Vilnaan oli siirtynyt kokonainen yliopisto.

Eurooppalaisia arvoja ajava valkovenäläinen European Humanities -yliopisto (EHU) aloitti toimintansa uudestaan Vilnassa 2005 sen jälkeen, kun Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukašenka oli sulkenut sen Minskissä edellisenä vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat