Oppositio­aktivisti esitti itse­murhaa Punaisella torilla ampumalla itseään päähän paukku­panoksella - Ulkomaat | HS.fi

Oppositio­aktivisti esitti itse­murhaa Punaisella torilla ampumalla itseään päähän paukku­panoksella

Paikallisen median mukaan kyseessä oli protesti, jolla haluttiin kiinnittää ihmisten huomio valtion sortavaan politiikkaan.

Poliisit tutkivat perjantaina Morkovan Punaisella torilla paikkaa, jossa oppositioaktivisti oli hetkeä aiemmin esittänyt tekevänsä itsemurhan.

11.6. 16:01

Venäjän poliisi pidätti perjantaina oppositioaktivistin, joka oli teeskennellyt tekevänsä itsemurhan Moskovan Punaisella torilla. Mies oli kääntänyt pistoolin piipun kohti päätään ja laukaissut aseen, joka oli ladattu paukkupanoksilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäläisen MBKH-sivuston mukaan mies on tunnettu Venäjän johdon arvostelija ja performanssitaiteilija Pavel Krisevitš. MBKH:n mukaan mies on kunnossa ja kyse oli poliittisesta protestista.

”Pavel on kunnossa, hän ei loukkaantunut. Se oli vain protesti”, MBKH siteerasi Krisevitšin ystävää Anastasia Mihailovaa.

Krisevitš ampui paukkupanoksilla ladatulla aseella ensin ilmaan ja sen jälkeen kohti päätään.

Open Media -uutissivuston mukaan Krisevitš järjesti performanssin perjantaina kiinnittääkseen ihmisten huomion valtion sortokoneistoon.

Viime vuonna Krisevitš tuomittiin 15 päiväksi vankeuteen, kun hän oli järjestänyt ristiinnaulitsemista kuvaavan performanssin Moskovassa Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n päämajan läheisyydessä.

Poliisi ei ollut kommentoinut Krisevitšin tapausta perjantaina iltapäivään mennessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat