BBC: Valko­venäläisen aktivistin pidätykseen johtaneesta tilanteesta lisää tietoa: Ryanairin lentäjälle kerrottiin pommin räjähtävän koneessa, ellei hän laskeudu Minskiin

Ryanairin lentokone pakotettiin laskeutumaan Valko-Venäjälle toukokuun loppupuolella. Laskeutumisen jälkeen maan viranomaiset pidättivät toimittaja Raman Pratasevitšin ja hänen tyttöystävänsä.

Toimittaja Raman Pratasevitš ja hänen tyttöystävänsä poistettiin Ryanairin lentokoneesta sen jälkeen, kun se määrättiin pakkolaskeutumaan Minskiin.

Valkovenäläisen oppositioaktivistin ja toimittajan Raman Pratasevitšin pidätykseen toukokuussa johtaneesta tilanteesta on kerrottu julkisuuteen uusia yksityiskohtia.

Ateenasta Vilnaan matkalla olleen Ryanairin lentokoneen lentäjälle kerrottiin, että hänen koneessaan räjähtää pommi, jos hän ei laskeudu Valko-Venäjälle Minskiin ja jatkaa kohti Vilnaa. Asia käy ilmi lentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtaja Michael O’Learyn kertomuksesta Britannian parlamentin komitealle, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat