Ruotsi erikoisessa tilanteessa: Yhden tunnetun ”rintamasta lipeäjän” ääni saattaa nyt vaihtaa pääministerin oikeistolaiseksi - Ulkomaat | HS.fi

Ruotsi erikoisessa tilanteessa: Yhden tunnetun ”rintamasta lipeäjän” ääni saattaa nyt vaihtaa pääministerin oikeistolaiseksi

HS esittelee, millainen Ruotsin seuraavasta hallituksesta saattaa tulla. Vaihtoehtoja on monia, sillä maan poliittinen kartta on murroksessa. Jos hallitusta ei synny, Ruotsissa järjestetään ylimääräiset vaalit.

Ympäristöpuolueen puheenjohtaja Märta Stenevi, sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven ja sosiaalidemokraattinen valtiovarainministeri Magdalena Andersson matkalla äänestykseen, joka kaatoi hallituksen viime maanantaina.

28.6. 16:38

Tukholma

134 päivää eli yli neljä kuukautta.

Niin kauan Ruotsin hallitusneuvottelut viimeksi kestivät. Se oli ennätyspitkä aika prosessille, joka tapasi aiemmin kestää vain viikon.

Nyt hallitussopu löytyy nopeammin kuin viime kerralla, lupailee maan valtiopäivien puhemies Andreas Norlén, jonka vastuulla on etsiä Ruotsin hallituksen seuraava kokoonpano. Norlén tapaa puolueiden edustajat tiistaiaamuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat