Tilanne Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla ei ole helpottunut: pelkästään heinäkuussa on otettu kiinni yli 2 600 laitonta rajanylittäjää - Ulkomaat | HS.fi

Tilanne Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla ei ole helpottunut: pelkästään heinäkuussa on otettu kiinni yli 2 600 laitonta rajan­ylittäjää

Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla aloitti perjantaina kuusi uutta suomalaista rajavartijaa. Euroopan unioni on yrittänyt painostaa Irakia hillitsemään siirtolaisten virtaa Valko-Venäjälle.

Valko-Venäjältä Liettuaan laittomasti saapuneita maahantulijoita on majoitettu telttoihin aidalla rajatulle alueelle muun muassa Kapčiamiestisin rajavartioaseman tuntumassa.

30.7.2021 16:03

Liettuaan on saapunut heinäkuussa ennätysmäärä maahan­tulijoita laittomasti Valko-Venäjältä, vaikka maiden välisen rajan valvontaa on vahvistettu huomattavasti.

Liettuan rajavartiolaitoksen mukaan perjantaihin mennessä rajalta oli otettu kiinni 2 621 laittomasti saapunutta maahantulijaa, joista suurin osa Irakista. Heinäkuu on ollut kovimman paineen kuukausi Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla. Vuoden alusta lähtien tulijoita on ollut kaikkiaan 3 284.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat