Suomessa Postin tiimiesimiehenä työskennellyt mies pakko­palautettiin kolme vuotta sitten Irakiin – Nyt hän istuu Liettuan suljetussa siirtolaisleirissä ja kuvaa olosuhteita vankilamaisiksi

Irakilainen lentoyhtiö on keskeyttänyt tilapäisesti kaikki lentonsa Valko-Venäjälle. Irakin kansalaisen väitetään kuolleen aiemmin tällä viikolla Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla. Suomalainen Noor on huolissaan Liettuassa olevasta pikkuveljestään.

Liettua rajoittaa laittomasti maahantulleiden siirtolaisten liikkumista. Miehet tappoivat aikaa aidatussa telttaleirissä Kapčiamiestisin rajapitäjässä heinäkuussa.

| Päivitetty

Liettuaan on saapunut Valko-Venäjän kautta hakemaan turvapaikkaa useita irakilaisia, joilla on suomalaisia tai irakilaisia sukulaisia Suomessa. Todellisuus Liettuassa on ollut karu.

HS:n Liettuasta tavoittamista miehistä yhden Suomen poliisi oli palauttanut vasten tahtoaan Irakiin ja toinen oli palannut vapaaehtoisesti. Kolmas on paennut ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Miehet eivät esiinny nimillään turvallisuussyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat