Suomi ei ole evakuoimassa Kabulin-suurlähetystöään turvanneita paikallisia henkivartijoita – ”Nyt kun tulee tällainen tilanne, Suomen valtio ei ole auttamassa” - Ulkomaat | HS.fi

Suomi ei ole evakuoimassa Kabulin-suur­lähetystöään turvanneita paikallisia henki­vartijoita – ”Nyt kun tulee tällainen tilanne, Suomen valtio ei ole auttamassa”

Suomi on ostanut Kabulin-suurlähetystönsä turvallisuuspalvelut alihankintana afganistanilaiselta yritykseltä. Ulkoministeri Haavisto on luvannut, että suomalaisille työskennelleitä autetaan Suomeen, mutta lähetystön paikalliset turvamiehet puuttuvat evakuoitavien listalta.

Ranskan ja Afganistanin kansalaiset odottivat pääsyä ranskalaiseen sotilaskuljetuslentokoneeseen Kabulin lentokentällä Afganistanissa tiistaina.

17.8. 20:20

Suomi ei ole evakuoimassa Afganistanista Kabulin-suurlähetystönsä henkivartijoina työskennelleitä afganistanilaisia.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on luvannut, että suomalaisille työskennelleitä autetaan perheenjäsenineen Suomeen, mutta lähetystölle alihankinta­sopimuksella työskennelleet paikalliset henkivartijat ja järjestyksen­valvojat puuttuvat evakuoitavien listalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat