Venäjä virnuilee Afganistanista luikkineelle Amerikalle, mutta taustalla on huoli – Terrorismin leviäminen Keski-Aasiaan huolestuttaa maan johtoa

Ääriajattelun ja terrorismin leviäminen Afganistanista Keski-Aasiaan ja sitä kautta Venäjälle hermostuttaa Venäjän johtoa, vaikka julkisesti Talebanista puhutaan nyt kauniisti.

Maaliskuussa Moskovassa järjestettiin tapaaminen, jossa useat tahot keskustelivat Afganistanin tilanteesta. Mukana olivat Kiina, Yhdysvallat, Pakistan, Qatar ja Afganistanin osapuolia, mukaan lukien 10 ihmistä Talebanista.

| Päivitetty

Moskova

Venäjän valtiollisilla televisiokanavilla on ollut jo jonkin aikaa onnenpäivät. Yhdysvaltain kaoottista vetäytymistä Afganistanista on esitelty vahingonilolla ja uutena merkkinä lännen heikentymisestä.

Afganistanin vallannutta äärijärjestö Talebania sen sijaan on käsitelty kohteliaasti. Myönteisesti siitä on viime aikoina puhunut erityisesti Venäjän Kabulin-suurlähettiläs Dmitri Žirnov, joka ehti jo kutsua Talebania vastaan taistelevaa Panjshirin vastarintaliikettä ”kapinallisiksi”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat