17 lähetyssaarnaajaa ja heidän läheistään siepattiin Haitissa, siepatut pääosin Yhdysvalloista - Ulkomaat | HS.fi

17 lähetys­saarnaajaa ja heidän läheistään siepattiin Haitissa, siepatut pääosin Yhdysvalloista

Siepattuja on 17, ja joukossa on myös lapsia.

17.10. 7:43 | Päivitetty 17.10. 22:01

Useita lähetyssaarnaajia ja näiden perheenjäseniä siepattiin lauantaina Haitissa lähellä pääkaupunki Port-au-Princeä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters sekä yhdysvaltalaislehti The New York Times.

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa yhdysvaltalainen Christian Aid Ministeries -järjestö vahvisti Reutersin mukaan, että siepattuja on 17. Siepatut olivat järjestön työntekijöitä ja heidän läheisiään. Siepattujen joukossa on kuusitoista yhdysvaltalaista ja yksi kanadalainen.

Siepattujen ryhmään kuului viisi miestä, seitsemän naista ja viisi lasta.

Sieppauksen tarkemmat yksityiskohdat ovat epäselvät. The New York Timesin mukaan paikallinen rikollisjärjestö sieppasi ryhmän, kun se oli lähdössä orpokodista Port-au-Princessä. Mediatietojen mukaan kyseessä on rikollisjärjestö, joka on aiemminkin ollut toteuttamassa sieppauksia.

Paikallisviranomaisten mukaan lähetyssaarnaajat ja heidän läheisensä olivat sieppaushetkellä bussissa matkalla kohti lentokenttää, kertoo The New York Times. Osan ryhmästä oli tarkoitus jäädä lentokentälle ja osan jatkaa matkaa kohti toista päämäärää Haitissa.

Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet tilannetta tarkemmin AFP:lle.

”Yhdysvaltain kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus ulkomailla on yksi ulkoministeriön korkeimmista prioriteeteista", Yhdysvaltain hallinnon edustaja sanoi AFP:lle.

”Olemme tietoisia näistä raporteista eikä meillä ole tällä hetkellä muuta lisättävää.”

Sieppaukset ovat yleisiä Haitissa, joka kärsii köyhyydestä ja väkivaltaisuuksista. Presidentti Jovenel Moïsen salamurha heinäkuussa lisäsi kuohuntaa maassa entisestään.

Pääkaupunki Port-au-Princen köyhimmät alueet ovat olleet vuosia aseistautuneiden jengien hallinnassa, ja viime aikoina jengit ovat laajentaneet valtaansa kaupungissa ja sen ympärillä.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan vuoden 2021 kolmella ensimmäisellä vuosineljänneksellä kirjattiin yli 600 sieppausta, kun viime vuonna määrä oli samalla aikavälillä 231, kertoo AFP.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat