Yli 20 kuollut kuollut ja kymmeniä kateissa tulvien jälkeen - Ulkomaat | HS.fi

Yli 20 kuollut kuollut ja kymmeniä kateissa tulvien jälkeen

Tulvivat joet katkaisivat pääsyn kaupunkeihin ja kyliin, ja useat talot vaurioituivat pahoin. Intian asevoimat on ollut apuna pelastustöissä.

17.10. 17:04

Intiassa Keralan osavaltiossa yli 20 ihmistä on kuollut ja kymmeniä ihmisiä on kateissa, kun rankkasateet aiheuttivat tulvia alueelle viikonloppuna. Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat ja uhrien määrän pelätään vielä nousevan.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että useiden päivien rankkasateet aiheuttivat tulvia ja maanvyöryjä. Tulvivat joet katkaisivat pääsyn kaupunkeihin ja kyliin, ja useat talot vaurioituivat pahoin.

Lauantaina 16. lokakuuta mies kantoi koiraa tulvissa tuhoutuneen talon raunioilla Keralassa Thodupuzhan kunnassa.

Intian asevoimat on ollut apuna pelastustöissä. Sunnuntaina Intian ilmavoimat kertoi, että helikopterit ovat toimittaneet Kottayamiin tarvikkeita ja henkilöstöä.

Ihmisiä oli sunnuntaina edelleen kateissa. Paikalliset asukkaat Kottayamissa liittyivät sunnuntaina etsintöihin, joissa kadonneita etsittiin mudan, kivien ja kaatuneiden puiden alta.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu ja ainakin sata väliaikaista avustusleiriä on pystytetty, kertoi Keralan pääministeri Pinarayi Vijayan sunnuntaina.

Intian ilmatieteen laitoksen mukaan rankkasateet johtuvat Arabianmeren ja Keralan osavaltion yllä olevasta matalapaineesta. Sateiden uskotaan hellittävän maanantaina.

Tulvat eivät ole epätavallisia Keralassa, mutta alueen kosteikot ja järvet, jotka aiemmin ovat estäneet ainakin osan tulvista, ovat hiljalleen kadonneet, kun aluetta on asutettu entistä enemmän.

Vuonna 2018 yli 400 ihmistä kuoli, kun Keralaa koettelivat pahimmat tulvat sataan vuoteen.

Tulvat eivät ole epätavallisia Keralassa. Kuva Thodupuzhan kunnasta Keralan osavaltiosta lauantailta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat