Italiassa poliisi hajotti työntekijöiden pakollista koronapassia vastustavien mielenosoituksen - Ulkomaat | HS.fi

Italiassa poliisi hajotti työn­tekijöiden pakollista korona­passia vastustavien mielen­osoituksen

Työntekijöiden pakollista koronapassia vastustavat mielenosoittajat häiritsivät pääsyä Triesten sataman pääportille.

Maanantaina työntekijöiden pakollista koronapassia vastustavat mielenosoittajat häiritsivät pääsyä Triesten sataman pääportille.

18.10. 18:44

Italiassa poliisi hajotti maanantaina mielenosoituksen, jossa vastustettiin vaatimusta koronapassin esittämisestä työpaikalla, uutistoimistot AFP ja Reuters kertoivat.

Italiassa työntekijöitä on vaadittu perjantaista alkaen näyttämään koronapassi työpaikalle pääsemiseksi. Pääministeri Mario Draghi päätti pakollisista koronapasseista viime kuussa.

Maanantaina työntekijöiden pakollista koronapassia vastustavat mielenosoittajat häiritsivät pääsyä Triesten sataman pääportille. Mielenosoittajia oli Reutersin mukaan useita satoja.

Poliisi hajotti vesitykillä ja kyynelkaasulla mielenosoituksen maanantaina aamulla.

Monet mielenosoittajista suuntasivat tämän jälkeen kohti kaupungin keskustaa jatkaakseen mielenosoitusta hallitusrakennusten edessä.

Mielenosoitukset Triesten satamassa alkoivat jo viime viikolla. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että noin 6 000 ihmistä osoitti mieltään Triesten pääportilla.

Työntekijöiden pakollinen koronapassi tarkoittaa käytännössä sitä, että työntekijöiden on työpaikalle päästäkseen esitettävä joko todistus koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta koronataudista.

Työpaikalta ilman niin sanottua vihreää passia tavattu työntekijä saattaa saada 600–1 500 euron sakon. Lisäksi työntekijälle ei makseta palkkaa siltä ajalta, kun hänellä ei ole passia.

Hallituksen mukaan pakollinen koronapassi on tarpeellinen, jotta työntekijöiden terveysturvallisuus turvataan, ja samalla rohkaistaan ihmisiä ottamaan koronarokotteita.

Eri arvioiden mukaan Italian 23 miljoonasta työntekijästä 2,5 miljoonaa on rokottamattomia.

Mielipidemittausten mukaan useimmat italialaiset kannattavat koronapassia, mutta toisten mielestä vaatimus loukkaa työntekijöiden oikeuksia.

Jo viime viikolla uutisoitiin, että vaatimus koronapassista on aiheuttanut ja aiheuttaa todennäköisesti lisää levottomuuksia.

Ihmiset osoittivat mieltään myös Triesten kaupungin pääaukiolla maanantaina 18. lokakuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat