Venäjä, Kiina ja Pakistan lupaavat Talebanille taloudellista tukea, Yhdysvallat ei näe rahahanojen avaamista mahdollisena - Ulkomaat | HS.fi

Venäjä, Kiina ja Pakistan lupaavat Talebanille taloudellista tukea, Yhdysvallat ei näe rahahanojen avaamista mahdollisena

Iso osa Afganistanin valtion varoista sijaitsee Yhdysvaltain keskuspankissa.

Afganistanissa Heratin kaupungin asukkaille jaettiin tiistaina ruokaa. Talebanin valtauksen jälkeen maa on ollut suurissa taloudellisissa ongelmissa.

19.10. 19:08

Yhdysvallat kertoo, että Taleban ei ”missään olosuhteissa” voi saada käyttöönsä Yhdysvaltain keskus­pankissa sijaitsemia varoja.

Yhdysvaltain keskuspankissa on tallessa iso osa Afganistanin valtion valuutta­varannoista, joiden käytön pankki jäädytti ääriliike Talebanin vallattua Afganistanin elokuussa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Wally Adeyemo kertoi tiistaina medioille, ettei näe skenaariota, jossa Taleban saisi varat hallintaansa.

”On välttämätöntä, että pidämme pakotteet voimassa Talebania vastaan, ja samaan aikaan etsimme laillisia keinoja toimittaa humanitääristä apua Afganistanin ihmisille”, Adeyemo sanoi tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Reuters myös kertoi tiistaina, että Venäjä, Kiina ja Pakistan ovat valmiita antamaan sekä humanitääristä että taloudellista tukea Afganistanin uudelle johdolle. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskusteltuaan Kiinan ja Pakistanin edustajien kanssa.

Venäjän on tarkoitus järjestää tapaaminen Venäjän, Kiinan, Pakistanin ja Talebanin delegaation välillä keskiviikkona.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat