FBI ratsasi venäläisoligarkki Oleg Deripaskan asunnot Yhdysvalloissa – video näyttää viranomaisten eristystoimet Washingtonissa - Ulkomaat | HS.fi

FBI ratsasi venäläis­oligarkki Oleg Deripaskan asunnot Yhdys­valloissa – video näyttää viran­omaisten eristys­toimet Washingtonissa

Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvaa Deripaskaa epäiltiin osallisuudesta vaali­vaikuttamiseen vuoden 2016 vaaleissa.

19.10. 20:42 | Päivitetty 19.10. 21:18

Oleg Deripaska vuonna 2021.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tehnyt ratsian venäläis­miljardööri Oleg Deripaskan asuntoihin Washingtonissa ja New Yorkissa.

FBI:n mukaan kyse on on tuomioistuimen määräämistä toimista, uutistoimisto Reuters kertoo. Asiasta kertoi ensimmäisenä NBC News.

Deripaska kuuluu niin sanottuihin oligarkkeihin, joilla tarkoitetaan poliittisesti vaikutus­valtaisia venäläis­miljardöörejä. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Deripaska on osa presidentti Vladimir Putinin sisäpiiriä.

Öljyllä rikastunut Deripaska oli yksi noin 20 oligarkista ja viran­omaisesta, joille Yhdysvallat määräsi pakotteita 2018. Deripaska yritti oikeusteitse kumota pakotteet, mutta kanne hylättiin kesällä.

Deripaskalta on evätty toistuvasti Yhdysvaltain viisumi, koska hänellä epäillään olevan yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Nyt Venäjä on myöntänyt Deripaskalle diplomaatti­statuksen, jonka turvin hän voi matkustaa ja oleilla Yhdysvalloissa.

Deripaskaa epäiltiin osallisuudesta Venäjän yritykseen vaikuttaa Yhdysvaltain presidentin­vaaleihin vuonna 2016. Deripaskan omistamat yritykset tekivät miljoona­kauppoja presidentiksi valitun Donald Trumpin avustajalle ja kampanja­päällikölle Paul Manafortille.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n agentti osallistui Oleg Deripaskan asunnon ratsiaan Washingtonissa tiistaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat