Chicagossa 21 poliisilta pidätetään palkat – eivät anna tietoja rokotuksistaan - Ulkomaat | HS.fi

Chicagossa 21 poliisilta pidätetään palkat – eivät anna tietoja rokotuksistaan

Määräys on osa suurta kiistaa, jossa osallisina ovat kaupunki ja poliiseja edustava ammattiliitto.

Chicagon pormestari Lori Lightfoot (oik.) seuraa poliiseja edustavan ammattiliiton puheenjohtajan John Catanzaran puhetta lokakuussa. Kaksikon kesken on syntynyt riita, joka koskee työntekijöiden rokotusstatuksen ilmoittamista.

20.10.2021 16:55

Yhdysvaltain Chicagossa 21 poliisia on määrätty ”palkattomalle statukselle”, koska he eivät suostu antamaan tietoja rokotuksistaan. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

”Tämä virus ei eroa poliiseina saamastamme tulituksesta – –. Olisi valamme vastaista viedä tämä virus [asukkaiden] koteihin”, poliisijohtaja David Brown sanoi tiistaina.

Päätöksen takana on Brownin mukaan pyrkimys suojella sekä poliiseja että kansalaisia koronavirukselta. Chicagon kaupunki on määrännyt kaikki sen alaiset osastot ja laitokset kartoittamaan rokotusstatuksen työntekijöiden keskuudessa.

Kaupungin pormestari Lori Lightfoot on syyttänyt poliiseja edustavaa ammattiliittoa valheiden levittämisestä. Ne ovat koskeneet rokotusstatuksen ilmoittamista.

Liiton puheenjohtajan John Catanzaran mukaan kaupungin määräys rikkoo sekä poliisien perustuslaillisia oikeuksia että liiton ja kaupungin välistä sopimusta.

Poliisilaitoksen kohdalla 67 prosenttia työntekijöistä on ilmoittanut statuksensa, ja 82 prosenttia heistä on täysin rokotettuja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat