Mies yritti lavastaa vaimonsa murhan käärmeenpuremaksi – tutkinnassa paljastui kuitenkin poikkeuksellinen suunnitelma - Ulkomaat | HS.fi

Mies yritti lavastaa vaimonsa murhan käärmeen­puremaksi – tutkinnassa paljastui kuitenkin poikkeuksellinen suunnitelma

Suorien todisteiden puuttuessa tutkinnassa auttoi asian­tuntija­tieto käärmeistä.

Silmälasikäärme eli intiankobra Nepalissa heinäkuussa 2021. Kuvan käärme ei liity murhatapaukseen.

22.10. 15:14

INtian Keralassa keväällä tapahtuneen murha­tapauksen tuomio ja siihen johtanut tutkinta on herättänyt maassa laajaa huomiota.

Mies tuomittiin viime viikolla kaksinkertaiseen elinkautiseen vaimonsa murhasta.

Poikkeuksellisen murhasta tekee se, että miehen tekovälineenä toimi intiankobra. Tapauksesta raportoivat esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC, Malayala Manorama, New Indian Express ja The Print.

Lue lisää: Intialaismies murhasi vaimonsa kobralla

BBC:n mukaan tekoa oli suunniteltu jo vuodesta 2019 lähtien.

Miehen verkkoselainhistoria paljasti, että hän oli hakenut tietoa myrkyllisistä käärmeistä ja katsellut Youtubesta käärme­videoita. Näihin lukeutui myös paikallisen käärmeen­käsittelijän video ketjukyystä.

Helmikuussa 2020 mies osti käärmeen­käsittelijältä ketjukyyn 100 000 Intian rupialla eli noin 115 eurolla.

Mies yritti ensin murhata vaimonsa ketjukyyllä, joka aiheuttaa Aasiassa runsaasti kuolintapauksia.

Ensimmäiset yritykset saada myrkky­käärme vaimon kimppuun kuitenkin epäonnistuivat.

Helmikuun lopulla mies vapautti ketjukyyn perheen talon ensimmäiseen kerrokseen ja lähetti vaimonsa sinne. Vaimo pelästyi lattialla kerällä ollutta käärmettä, ja mies tuli viemään sen ulos.

Maaliskuussa mies yritti uudelleen. Hän laittoi vaimonsa vanukkaaseen rauhoittavia lääkkeitä ja vapautti käärmeen makuu­huoneeseen naisen nukkuessa.

Tällä kertaa käärme puri vaimoa jalkaan. Hänet vietiin sairaalahoitoon.

Vaimon ollessa sairaalassa mies etsi lisää tietoa käärmeistä. Huhtikuussa hän osti samalta käärmeen­käsittelijältä silmälasi­käärmeen eli intiankobran 7 000 rupialla eli noin 80 eurolla.

Toukokuussa hän ajoi appivanhempiensa kotiin, missä vaimo oli toipumassa edellisestä puremasta.

Mies huumasi vaimonsa jälleen rauhoittavilla, ja kun tämä oli nukahtanut, mies pudotti käärmeen. Kobra kuitenkin luikerteli pois vaimon päältä kahdesti. Käärme puri vasta kolmannella kerralla, kun mies piti käärmettä kaulasta ja työnsi sen päätä vaimonsa kättä kohti.

Poliisi oli pitänyt epäilyttävänä myös sitä, että mies piti vaimonsa kuoltua ”sarpa puja” -seremonian käärme­jumalille. Kuvassa samalle jumalalle pidetty seremonia Jharkhandissa elokuussa 2021.

Intiassa kuolee BBC:n mukaan käärmeen­puremiin vuosittain noin 60 000 ihmistä. Ensimmäistä murha­yritystä ei sen takia epäilty.

Malayala Manoraman mukaan poliisi kuitenkin piti vaimon joutumista käärmeen puremaksi kahteen kertaan outona. Tutkintaan kannustivat myös vaimon isän epäilykset.

Suoria todisteita miehen syyllisyydestä ei ollut. Poliisi teki kuitenkin The Printin mukaan yhteistyötä matelija-asian­tuntijoiden kanssa ja totesi käärmeiden käyttäytyneen niille epätyypillisesti.

Kuolinpuraisun tehnyt kobra ei esimerkiksi asian­tuntijoiden mukaan olisi pystynyt kiipeämään sisään appi­vanhempien kodin ikkunoista, todetaan The Printin artikkelissa.

Oven alla oleva rako olisi myös ollut liian matala. Murhatun vaimon huoneessa todettiin myös paloöljy- ja fenolihajuja, jotka yleensä karkottavat käärmeitä.

Lisäksi puremien ajankohta ei sopinut kobrien yleiseen aktiivisuuteen, ja puremat olivat tavallista leveämpiä. Kobrat eivät myöskään yleensä hyökkää ilman niiden häiritsemistä.

Vaimonsa murhannutta miestä vietiin vankeuteen tuomion lukemisen jälkeen Kollamissa, Intian Keralassa 13. lokakuuta.

Murhan tehnyt mies oli tavannut vaimonsa avioliitto­välittäjän kautta kaksi vuotta aiemmin.

Vaimo oli kärsinyt oppimisvaikeuksista, ja miehen kerrotaan suhtautuneen naiseen pahan­suovasti hänen henkisten kykyjensä vuoksi. Oikeuden­käynnissä mies kielsi vaimollaan olleen psyykkisiä ongelmia.

Miehen väitetään halunneen pitää vaimonsa vanhemmilta saadut myötäjäisrahat. The New Indian Expressin mukaan poliisille oli myös kerrottu, että mies hankki vaimolleen henki­vakuutuksen kaksi kuukautta ennen murhaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat