Kolumbian etsityin huumepomo otettiin kiinni, presidentin mukaan kyseessä on ”vuosisadan kovin isku huumekauppaa vastaan” - Ulkomaat | HS.fi

Kolumbian etsityin huumepomo otettiin kiinni, presidentin mukaan kyseessä on ”vuosi­sadan kovin isku huume­kauppaa vastaan”

Yhdysvallat oli tarjonnut viiden miljoonan dollarin palkkiota Otonielin kiinniottoon johtavista vihjeistä.

24.10. 8:13 | Päivitetty 24.10. 10:13

Kolumbian suurimman huumekauppaliigan johtaja ”Otoniel” on otettu kiinni, ilmoittavat maan viranomaiset.

Presidentti Ivan Duque sanoi, että kyseessä on tämän vuosisadan kovin isku huumekauppaa vastaan. Duquen mukaan sitä voi verrata vain huumepomo Pablo Escobarin vangitsemiseen.

Otoniel eli Dairo Antonio Usuga otettiin kiinni operaatiossa, johon osallistui 500 sotilasta ja 22 helikopteria.

”Otoniel” eli Dairo Antonio Usuga (kuvassa keskellä) poseerasi sotilaiden kanssa kuvissa vangitsemisensa jälkeen lauantaina 23. lokakuuta.

Kolumbia on maailman suurin kokaiinin viejä ja Yhdysvallat sen suurin markkina. Yhdysvallat oli tarjonnut viiden miljoonan dollarin palkkiota Otonielin kiinniottoon johtavista vihjeistä.

Poliisin mukaan Otoniel oli lymyillyt viidakossa kotiseudullaan Urabassa. Välttääkseen jäljittämisen hän ei ollut käyttänyt puhelinta, vaan viesti lähettien avulla. Poliisipäällikkö Jorge Vargasin mukaan hän oli pysytellyt loitolla asutuksesta ja yöpynyt taivasalla.

Otonielin johtama rikollisryhmä harjoittaa huumekaupan lisäksi laitonta kaivostoimintaa ja kiristystä. Sen vaikutusvalta on viime aikoina heikentynyt, kun viranomaiset ovat ajaneet sitä ahtaalle.

Kolumbian syrjäseuduilla Otonielin johtama liiga, FARC-liikkeen rauhansopimuksesta irtaantuneet sissit ja ELN-liikkeen kapinalliset käyvät verisiä taisteluja hallitakseen huumekauppareittejä ja laittomia kaivoksia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat