Taiwania ravisti voimakas maanjäristys lähellä pääkaupunkia, vauriot jäivät vähäisiksi - Ulkomaat | HS.fi

Taiwania ravisti voimakas maan­järistys lähellä pää­kaupunkia, vauriot jäivät vähäisiksi

Silminnäkijän mukaan järistys oli tämän vuoden voimakkain. Alustavien tietojen mukaan järistys ei aiheuttanut merkittäviä aineellisia vahinkoja.

24.10. 9:27 | Päivitetty 24.10. 13:21

Taiwanin luoteisosaan on iskenyt voimakas maanjäristys, jonka vaikutukset ovat tuntuneet myös pääkaupungissa Taipeissa.

Maan ilmatieteen laitoksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,5 ja sen keskus sijaitsi Yilanin maakunnassa 67 kilometrin syvyydessä.

Pääkaupungissa tuntui uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan noin kymmenen sekuntia kestänyt järistys, joka oli kuluvan vuoden voimakkain. Yilanissa järistyksen kerrottiin tuntuneen noin puolen minuutin ajan.

Pian puolenpäivän jälkeen iskeneen järistyksen jälkeen tuli vielä jälkijäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5,4. Taipein metron liikenne keskeytettiin varotoimena vajaan tunnin ajaksi.

Järistys ei aiheuttanut merkittäviä aineellisia vahinkoja ja tiedossa oli vain yksi loukkaantuminen. Taipein metron liikenne keskeytettiin varotoimena vajaan tunnin ajaksi.

Taiwan sijaitsee Tyynenmeren niin sanotulla tulirenkaalla, jossa mannerlaatat kohtaavat ja maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat yleisiä.

Lue lisää: Nyt tulee järistys

Vuonna 2018 sattuneessa 6,4:n järistyksessä matkailukohde Hualienissa kuoli 17 ihmistä. Taiwanin historian pahin tuho sattui syyskuussa 1999, kun saarelle iski järistys, joka oli voimakkuudeltaan 7,6. Noin 2 400 ihmistä kuoli.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat