Isis-nainen sai 10 vuotta vankeutta Saksassa - Ulkomaat | HS.fi

Isis-nainen sai 10 vuotta vankeutta Saksassa

Oikeuden mukaan nainen seurasi sivusta viisivuotiaan orjaksi otetun jesiditytön kuolemaa.

”Jennifer W” -nimellä kutsuttu nainen saapumassa oikeussaliin maanantaina.

25.10.2021 13:24

Berliini

Saksasta Isisin riveihin lähtenyt 30-vuotias nainen sai maanantaina kymmenen vuoden vankeustuomion müncheniläisessä tuomioistuimessa, kertovat saksalaismediat.

Nainen oli syytettynä terroristijärjestöön kuulumisesta ulkomailla. Lisäksi häntä syytettiin kuolemaan johtaneesta orjuudesta ja sotarikoksista.

Useita Isisin riveissä olleita naisia on tuomittu Saksassa vankeuteen. Maanantaina annettu tuomio on tähän asti pisin.

Oikeuden mukaan 16-vuotiaana islamiin kääntynyt saksalaisnainen ja hänen Isisiin kuuluva aviomiehensä pitivät orjina jesidinaista ja tämän viisivuotiasta tytärtä. Tytär sidottiin ja jätettiin aurinkoon, ja hän nääntyi kuoliaaksi.

”Jennifer W” -nimellä kutsuttu nainen on aiemmin puolustautunut sanomalla silloisen miehensä halunneen sitoa lapsen kahleisiin. Tuomion mukaan hän ei yrittänyt auttaa lasta.

Jennifer W:n entinen puoliso on syytteessä Frankfurtissa käynnissä olevassa erillisessä oikeudenkäynnissä. YK:n mukaan Isisin vaino jesidejä kohtaan täyttää kansanmurhan tunnusmerkit.

Saksa ja Suomi ovat tehneet yhteistyötä Isis-naisten ja heidän lastensa kotiuttamisessa Koillis-Syyrian leireiltä.

Viime vuonna Suomen ja Saksan yhteisessä operaatiossa kotiutetuista naisista yksi otettiin Saksassa heti kiinni. Suomessa Isisin riveihin lähteneitä naisia ei ole tuotu oikeuden eteen.

Lue lisää: Nuori saksalaisnainen tuomittiin kuuden ja puolen vuoden vankeuteen jesidien orjuuttamisesta ja Isis-jäsenyydestä

Lue lisää: Keskusrikospoliisi on tutkinut al-Holista palanneita naisia epäiltyinä ihmiskaupasta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat