Ainakin kaksi kuollut medikaanin aiheuttamissa tulvissa Sisiliassa - Ulkomaat | HS.fi

Ainakin kaksi kuollut medikaanin aiheuttamissa tulvissa Sisiliassa

Rankkasateet ovat synnyttäneet tulvia kaduille sekä muun muassa lukuisia sähkökatkoksia Cataniassa. Sairaaloita on jouduttu evakuoimaan.

26.10. 22:02

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut Italiaan kuuluvalla Sisilian saarella voimakkaan myrskyn aiheuttamien tulvien seurauksena, kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Voimakas myrsky on koetellut jo kolmen päivän ajan Cataniaa, yhtä Sisilian väkirikkainta kaupunkia. Rankkasateet ovat synnyttäneet tulvia kaduille ja aiheuttaneet muun muassa lukuisia sähkökatkoksia Cataniassa. Sairaaloita on jouduttu evakuoimaan.

Myrskyn vakavuuden takia Catanian pormestari Salvo Pogliese ilmoitti tiistaina Facebook-julkaisussaan, että kaikki Catanian palvelut ja yritykset suljetaan väliaikaisesti lukuun ottamatta välttämättömiä palveluita, kuten apteekkeja. Koulut suljettiin jo maanantaina.

”Pyydän kaikki pysymään kotona”, pormestari vetosi julkaisussaan.

Pormestarin mukaan Catanian alueelle on satanut 48 tunnissa kokonaisen vuoden sademäärää vastaava määrä vettä.

Myös viranomaiset varoittivat tiistaina, että sateet ja tulvat voivat aiheuttaa vaaraa sekä ihmisille että omaisuudelle osassa Sisiliaa ja Calabriaa, joka sijaitsee Sisilian vieressä.

Myrsky on italialaisen sääpalvelun mukaan suhteellisen harvinainen välimerellinen hurrikaani eli medikaani.

Medikaani syntyy, kun meri on poikkeuksellisen lämmintä, mutta samalla pohjoisesta virtaa kylmää ilmaa. Myrsky saa energiaa lämpötilaerosta.

Merivesi on tällä hetkellä sääpalvelun mukaan kahdeksan astetta keskivertoa lämpimämpää. Samalla Sisilian seudulle virtaa koillisesta kylmää ilmaa. Sääpalvelun ennusteen mukaan rajuinta myrskyä odotetaan torstaille ja perjantaille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat