Suomi lähettää kuusi hengityskonetta Latviaan – maassa todettiin ennätysmäärä koronakuolemia vuorokauden aikana - Ulkomaat | HS.fi

Suomi lähettää kuusi hengitys­konetta Latviaan – maassa todettiin ennätys­määrä korona­kuolemia vuorokauden aikana

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu Latviassa 64 ja uusia tartuntoja yli 2 900.

Tartuntariskistä varoittava kyltti Pauls Stradiņšin sairaalassa Riiassa.

28.10.2021 14:42 | Päivitetty 28.10.2021 16:02

Suomi lähettää kuusi hengityskonetta vaikean koronaepidemian piinaamaan Latviaan, sisäministeriö tiedotti torstaina.

Ministeriön mukaan Latvia on pyytänyt kansainvälistä apua EU:n pelastuspalvelu­mekanismin kautta.

Torstaina Latviassa raportoitiin myös ennätysmäärä koronakuolemia vuorokauden aikana. Asiasta kertoi uutistoimisto BNS.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin 64 ja uusia tartuntoja yli 2 900. Kuolemantapausten määrä oli suurin päivittäinen luku koko koronapandemian aikana.

Edellisen tartunta-aallon aikana viime vuoden joulukuussa Latviassa raportoitiin 44 ihmisen kuolleen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Viimeisen vuorokauden aikana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleista ihmisistä 86 prosentilla ei ollut lainkaan koronarokotusta tai vain rokotuksen ensimmäinen annos. Vuorokauden aikana kuolleista ihmisistä kuusi oli alle 60-vuotiaita.

Vuorokauden aikana raportoiduista uusista tartunnoista 70 prosenttia on todettu täysin rokottamattomilla tai ihmisillä, jotka ovat saaneet vain yhden rokoteannoksen.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on Latviassa kahden viime viikon ajalta noin 1 764 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Runsaan 1,9 miljoonan asukkaan Latviassa on raportoitu koronaviruspandemian aikana lähes 212 000 koronavirustartuntaa ja yli 3 100 virukseen liittyvää kuolemaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat