Yhdysvaltain lääkevirasto hyväksyi Pfizerin koronarokotteen käytön 5–11-vuotiaille - Ulkomaat | HS.fi

Yhdysvaltain lääkevirasto hyväksyi Pfizerin korona­rokotteen käytön 5–11-vuotiaille

Pfizer on ensimmäinen rokotteelleen käyttölupaa 5–11-vuotiaille hakenut lääkeyhtiö Yhdysvalloissa.

Pfizer on ensimmäinen rokotteelleen käyttölupaa 5–11-vuotiaille hakenut lääkeyhtiö Yhdysvalloissa.

29.10.2021 22:23 | Päivitetty 29.10.2021 22:25

Yhdysvaltain lääkevirasto FDA hyväksyi perjantaina Pfizerin koronarokotteen käytön 5–11-vuotiaille, FDA kertoo tiedotteessa. Asiasta uutisoi uutistoimisto AFP.

FDA:n asiantuntijapaneeli oli tiistaina antanut suosituksensa, että Pfizerin ja Biontechin koronavirusrokotteella alettaisiin rokottaa myös 5–11-vuotiaita. FDA:n päätös oli siis odotettu, sillä virasto on tyypillisesti noudattanut asiantuntijapaneelinsa suosituksia.

Paneeli suositteli tiistaina kokouksensa päätteeksi, että alle 12-vuotiaille annetaan vain kolmannes normaalista koronarokoteannoksesta.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan ikäryhmän rokotukset voisivat alkaa maassa jo ensi viikolla.

Pfizer on ensimmäinen rokotteelleen käyttölupaa 5–11-vuotiaille hakenut lääkeyhtiö Yhdysvalloissa. Myös Moderna on hakemassa pian rokotteelleen käyttölupaa samassa ikäryhmässä.

Yhdysvalloissa on kuollut pandemian aikana koronavirukseen liittyen reilut 150 lasta ikähaarukassa 5–11. Yhdysvalloissa on noin 28 miljoonaa 5–11-vuotiasta.

Viime viikolla Pfizer kertoi, että sen rokote osoittautui testeissä 90-prosenttisen tehokkaaksi oireellisen koronatartunnan estämisessä 5–11-vuotiailla.

Euroopan lääkevirasto (Ema) ilmoitti viime viikolla aloittaneensa arvioinnin siitä, voiko Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen käyttöä laajentaa Euroopassakin 5–11-vuotiaisiin. Eman mukaan arviointi kestää joitakin kuukausia.

Samaan aikaan 5–11-vuotiaiden rokottamista pohtii Suomessa Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän lasten koronarokottamisen alatyöryhmä.

Lue lisää: Koronarokotuksia aletaan tuskin antaa Suomessa alle 12-vuotiaille vielä tämän vuoden puolella, arvioi Mika Rämet – THL:n Nohynek: ”Yksittäisiä vakavia tautitapauksia on todettu lapsillakin”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat