Saksassa ennätysmäärä koronatartuntoja päivässä koko pandemian ajalta - Ulkomaat | HS.fi

Saksassa ennätysmäärä koronatartuntoja päivässä koko pandemian ajalta

WHO pitää Euroopan koronatilannetta huolestuttavana. Sekä tartunnat että koronavirukseen liittyvät kuolemat ovat olleet nousussa useita viikkoja.

Hannoverissa sijaitsevassa museossa ohjeistettiin vierailijoita koronaviruksen takia. Saksan koronatapaukset ovat olleet nousussa useita viikkoja.

4.11.2021 16:27

Koronatartuntojen määrän nousu Euroopassa on Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ”vakava huolenaihe”.

Yhden luotettavan ennusteen mukaan Euroopan alueella voisi tulla helmikuuhun mennessä puoli miljoonaa uutta koronakuolemaa, jos tämän­hetkinen kehityskulku jatkuu, sanoi WHO:n Euroopan-johtaja Hans Kluge tiedotustilaisuudessa torstaina.

WHO:n Euroopan-alueeseen kuuluu myös Keski-Aasian maita.

Klugen mukaan tartuntojen kasvu johtuu riittämättömästä rokotusasteesta sekä koronatoimien höllentämisestä. Sairaalahoitoon joutuvien koronapotilaiden määrät ovat Klugen mukaan suurempia maissa, joissa rokotusaste on matala.

”Meidän on muutettava taktiikkaamme covid-19:n tartunta-aaltoihin reagoimisesta siihen, että ne estetään”, Kluge sanoi.

Uutistoimisto AFP:n kokoamien tietojen perusteella uusien koronatartuntojen päiväkohtainen määrä on ollut Euroopassa nousussa lähes kuusi viikkoa. Uusien koronaan liittyvien kuolemantapausten määrä on ollut nousussa jo yli seitsemän viikkoa.

Saksassa raportoitiin torstaina enemmän uusia koronatartuntoja yhden vuorokauden ajalta kuin kertaakaan aiemmin.

Vuorokauden ajalta uusia tartuntoja kertyi lähes 34 000, kertoi tartuntatilannetta seuraava Robert Koch -instituutti. Määrä ylittää edellisen päiväkohtaisen ennätyksen viime joulukuulta noin kahdellasadalla.

Koronatartuntojen määrä on ollut Saksassa viime viikot jyrkässä nousussa. Neljäs tartunta-aalto jyllää maassa ”poikkeuksellisella voimalla”, varoitti terveysministeri Jens Spahn keskiviikkona.

Ministerit ovat syyttäneet tartuntojen äkillisestä noususta Saksan suhteellisen matalaa rokotusastetta. Saksan väestöstä 66,9 prosenttia on täysin rokotettu koronaa vastaan.

Spahnin mukaan kyseessä on pääasiassa ”rokottamattomien pandemia”.

Myös sairaalassa ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät ovat selvässä nousussa. Asiantuntijoiden mukaan suurin osa tehohoitopotilaista on rokottamattomia.

Tehohoitopaikat ovat joillain alueilla loppumassa, Spahn sanoi keskiviikkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat