Kaksi ihmistä kuoli huumejengien välienselvittelyssä Meksikon vilkkaalla turistialueella - Ulkomaat | HS.fi

Kaksi ihmistä kuoli huume­jengien välien­selvittelyssä Meksikon vilkkaalla turisti­alueella

Karibian­meren rannalla sijaitseva Cancún on suosittu matka­kohde. Yksikään turisti ei kuitenkaan loukkaantunut tai joutunut siepatuksi jengien välien­selvittelyssä.

Meksikolaisia poliiseja hotellin edustalla torstaina lähellä huumejengien yhteenoton tapahtumapaikkaa.

5.11.2021 9:38

Kaksi ihmistä on kuollut torstaina kahden kilpailevan huumejengin välisessä aseellisessa yhteen­otossa lähellä Meksikon itärannikolla sijaitsevaa Cancúnin kaupunkia, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Quintana Roon osavaltion syyttäjän mukaan jengiläiset kohtasivat Riviera Mayan turistialueella Bahia Petempich -nimisellä rannalla noin 30 kilometriä Cancúnista etelään.

Karibianmeren rannalla sijaitseva Cancún on suosittu matkakohde. Yksikään turisti ei kuitenkaan loukkaantunut tai joutunut siepatuksi jengien välienselvittelyssä, kertoo Quintana Roon osavaltion turvallisuus­laitos.

Rannalla sijaitsevissa hotelleissa yöpyneet turistit ovat kuvailleet sosiaalisessa mediassa, kuinka ihmiset juoksivat suojaan kuultuaan laukauksia.

”Vieraat kertoivat minulle, kuinka he olivat pelaamassa lentopalloa rannalla, kun aseistettu mies lähestyi samalla ampuen”, kertoo Twitterissä rannalla sijaitsevassa hotellissa yöpynyt yhdysvaltalainen turisti.

”Kaikki juoksivat pois rannalta ja uima-altailta. Henkilökunta ohjasi meidät keittiöiden takana olleisiin piilotettuihin huoneisiin”, hän kirjoittaa.

AFP:n paikalla ollut toimittaja kertoo nähneensä, kuinka rikospaikkatutkijat saapuivat paikalle samalla kun alueen yläpuolelta lensi sotilashelikopteri.

Meksikossa on isoja ongelmia huumekartelleihin liittyvän jengiväkivallan kanssa.

Maassa on murhattu yli 300 000 ihmistä sen jälkeen, kun hallitus toi armeijan joukot mukaan huumeiden vastaiseen sotaan vuonna 2006.

Meksikon itärannikon turistialueita on yleisesti pidetty muuta maata turvallisempina, mutta viime aikoina väkivalta on lisääntynyt myös siellä.

Kaksi viikkoa sitten kaksi turistia kuoli jengien välisissä ampumisissa Tulunin kaupungissa noin 130 kilometriä Cancúnista etelään.

Väkivaltaisuuksien lisääntymisen vuoksi useat Euroopan maat ja Yhdysvallat ovat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Meksikon itärannikolle ja muihin turisti­kohteisiin.

AFP:n mukaan matkailu muodostaa 8,5 prosenttia Meksikon brutto­kansan­tuotteesta ja on erityisen tärkeä juuri itärannikolle. Meksiko on pitänyt rajansa avoimena turisteille huolimatta korona­virus­pandemiasta, mutta maan matkustaja­määrät ovat romahtaneet tästä huolimatta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat