Uskonnollinen juhla aiheutti piinaavan saastesumun Delhissä: ”Tuntuu kuin minulla olisi chiliä silmissäni” - Ulkomaat | HS.fi

Uskonnollinen juhla aiheutti piinaavan saastesumun Delhissä: ”Tuntuu kuin minulla olisi chiliä silmissäni”

Ilmansaasteiden aiheuttamat terveysongelmat tappavat Intiassa vuosittain yli miljoona ihmistä.

7.11.2021 13:24

Intian pääkaupungin ilmanlaatu on ollut poikkeuksellisen huono kuluvan viikon lopulla, kertoo uutistoimisto Reuters. Kaupungin vallannut tumma saastesumu sai alkunsa torstaina vietettyyn hindujen juhlapäivään Diwaliin liittyneistä juhlallisuuksista. Diwalin kunniaksi sytytetään lamppuja ja järjestetään ilotulituksia.

Viranomaisten mukaan kaupungin ilmalaatu oli vielä sunnuntaiaamunakin heikko. Saastesumu aiheuttaa asukkaille myös välittömiä terveysongelmia.

Kalastajia Gangesin suurimman sivujoen Jamunan varrella Delhissä 7. marraskuuta.

”Ilma on viileä, mutta tuntuu kuin minulla olisi chiliä silmissäni. Ne tuntuvat kuin olisivat tulessa”, kuvaili kaupungissa asuva Ankit Chaturvedi Reutersille.

Delhin paikallishallinto on määrännyt yli 140 säiliöautoa suihkuttamaan saasteita sitovaa vettä ympäri kaupunkia.

Ilmansaasteiden aiheuttamat terveysongelmat tappavat Reutersin mukaan Intiassa vuosittain yli miljoona ihmistä.

Mies poltti tupakkaa keskellä Delhiä piinaavaa saastesumua 7. marraskuuta.

Myös Kiinan pääkaupungin Pekingin asukkaat ovat kärsineet viime päivinä poikkeuksellisesta saastesumusta. Näkyvyys kaupungissa oli perjantain huonoimmillaan alle 200 metriä ja moottoritiet jouduttiin perjantaina sulkemaan

Pekingin alueella on runsaasti teollisuutta ja se kärsii syksyisin ja talvisin usein runsaasta savusumusta. Erityisen heikko näkyvyys on tuulettomina päivinä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat