Kymmenettuhannet marssivat Addis Abebassa Etiopian kapinallisia vastustavassa mielenosoituksessa - Ulkomaat | HS.fi

Kymmenettuhannet marssivat Addis Abebassa Etiopian kapinallisia vastustavassa mielenosoituksessa

Kapinalliset torjuivat väitteet, joiden mukaan ne valmistautuisivat valtaamaan pääkaupungin ja aloittamaan verilöylyn.

Etiopian hallinnolle tukea osoittaneet ihmiset kokoontuivat pääkaupunki Addis Abebassa sunnuntaina 7. marraskuuta.

7.11.2021 18:59

Kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat sunnuntaina Etiopian pääkaupunkiin Addis Abebaan osoittamaan mieltään hallinnon tueksi ja Tigrayn kapinallisliikettä vastaan.

Hallitus on julistanut hätätilan ja pyrki mielenosoituksella kokoamaan kansan tukea kapinallisia vastaan. Kapinalliset ovat viime viikkoina vallanneet uusia alueita ja kaupunkeja eivätkä ole sulkeneet pois myöskään etenemistä kohti pääkaupunkia.

Tigrayn kansan vapautusrintama TPLF ja Oromon vapautusarmeija OLA torjuivat väitteet, että ne valmistautuisivat valtaamaan pääkaupungin ja aloittamaan siellä verilöylyn.

”Väitteet, että Addis Abeban asukkaat olisivat meitä vastaan, ovat liioiteltuja”, sanoi TPLF:n edustaja Getachew Reda uutistoimisto AFP:lle.

”Addis on sulatusuuni. Siellä asuu kaikenlaisia ihmisiä eri ryhmistä. Väite, että Addiksessa tulisi verilöyly, jos me menemme sinne, on täysin naurettava”, Reda sanoi.

Lue lisää: YK vaatii välitöntä tulitaukoa Etiopiaan – Suomen ulko­ministeriö kehottaa suomalaisia poistumaan maasta välittömästi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat