Neljä miestä kaappasi bussin ja sytytti sen tuleen Pohjois-Irlannissa, kukaan ei loukkaantunut - Ulkomaat | HS.fi

Neljä miestä kaappasi bussin ja sytytti sen tuleen Pohjois-Irlannissa, kukaan ei loukkaantunut

”Raportin mukaan neljä miestä nousi bussiin ja käski matkustajia poistumaan ennen kuin bussi sytytettiin tuleen”, poliisi kirjoitti tiedotteessaan.

7.11.2021 23:59 | Päivitetty 8.11.2021 5:26

Pohjois-Irlannissa neljä miestä kaappasi bussin ja sytytti sen tuleen sunnuntai-iltana, muun muassa uutistoimisto Reuters kertoo.

Poliisi kertoi saaneensa ilmoituksen kaappauksesta Newtownabbeyn kaupungissa. Reutersin mukaan alueella kannatetaan kuulumista Britanniaan. Poliisi kertoo, että kukaan ei loukkaantunut tapahtumien yhteydessä.

”Raportin mukaan neljä miestä nousi bussiin ja käski matkustajia poistumaan ennen kuin bussi sytytettiin tuleen. Tie on tällä hetkellä suljettu ja poliisi pyytää ihmisiä välttämään kulkua alueella”, poliisi kirjoitti tiedotteessaan.

Sunnuntainen hyökkäys on Pohjois-Irlannissa neljäs julkiseen liikenteeseen kohdistettu hyökkäys tänä vuonna, kirjoittaa Belfast Telegraph.

Viime viikolla Pohjois-Irlannissa kaksi aseistautunutta miestä kaappasi ja sytytti tuleen toisen bussin Newtownardsissa. Bussin kyydissä ei ollut matkustajia.

Belfast Telegraphin mukaan niin kutsuttu Prostestant Action Force ilmoitti olleensa iskun takana. Median mukaan iskulla oli tarkoitus kritisoida sitä, että demokraattinen unionistipuolue oli ylittänyt Pohjois-Irlannin protokollan määräajan.

Pohjois-Irlannin protokollan tarkoitus on ratkoa Euroopan unionin ja unionista eronneen Britannian rajakysymyksiä Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla. Unionistit ovat nähneet, että protokolla uhkaa Pohjois-Irlannin asemaa osana Britanniaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat