Koe, kuinka luonnonvoimat vyöryvät ihmisen yli – HS raottaa ovea Heurekan uuteen näyttelyyn - Ulkomaat | HS.fi

Koe, kuinka luonnonvoimat vyöryvät ihmisen yli – HS raottaa ovea Heurekan uuteen näyttelyyn

HS kuljettaa katsojat läpi veden, tuulen, tulen ja maan voimien.

19.11.2021 2:00 | Päivitetty 19.11.2021 12:49

Joka viikko näemme tai kuulemme uutisia, kuinka jossain tulvii, palaa, järisee. Ihmiset joutuvat lähes päivittäin myrskyn tai maanjäristyksen keskelle, jossakin syttyy maastopalo, toisaalla tulva vyöryy maalle.

Tiedekeskus Heurekan uusi näyttely esittelee näitä katastrofeja, valtavia luonnonvoimia. Samalla se esittelee myös ihmisen voimia, niitä joilla ihminen vastaa luonnonvoimille: yhteistyötä ja luottamusta.

Aihe on ajankohtainen, sillä ilmastonmuutos kiihdyttää sään ääri-ilmiöitä. Luonnonvoimien luomat uhat ovat entistä arvaamattomampia.

Katastrofien keskellä -näyttelyn ei ole tarkoitus vain näyttää jotain, vaan antaa kävijälle kokemus – kokemus luonnonvoimista ja omista voimista. Luonnonvoimia käsittelevissä neljässä huoneessa kokijan ympärille kohoavat veden, tuulen, maan ja tulen voimat. Katastrofeja käsitellään audiovisuaalisten taideinstallaatioiden avulla.

HS raottaa ovea näyttelyn tarjoamaan kokemukseen jo ennen sen aukeamista.

HS vei katsojan näyttelyhuoneisiin kello 9–10. Näyttelyyn katsojat kuljetti HS:n luontokadon kirjeenvaihtaja Petja Pelli. Tallenne suorasta lähetyksestä on katsottavissa tämän artikkelin yhteydessä.

Heurekan näyttely aukeaa yleisölle lauantaina 20. marraskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat