Kuningatar Elisabet kärsii selkävaivoista – oli juuri aikeissa osallistua odotettuun muistotilaisuuteen lepotauon jälkeen - Ulkomaat | HS.fi

Kuningatar Elisabet kärsii selkä­vaivoista – oli juuri aikeissa osallistua odotettuun muisto­tilaisuuteen lepo­tauon jälkeen

Monarkin oli tarkoitus osallistua Remembrance Dayn muistotilaisuuteen Lontoossa sunnuntaina. Hän kuitenkin jättää tilaisuuden välistä selkäongelmien vuoksi.

Kuningatar Elisabeth II osallistui Lontoossa järjestettyyn muistotilaisuuteen vuonna 2020.

14.11.2021 11:45

Britannian kuningatar Elisabet ei osallistu ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistotilaisuuteen Lontoossa selkäongelmien takia, brittihovi tiedottaa. Asiasta kertoo muun muassa Sky News.

Kyseessä olisi ollut monarkin ensimmäinen julkinen tilaisuus, johon olisi ottanut osaa sen jälkeen, kun lääkärit kehottivat häntä lepäämään lokakuussa.

”Venäytettyään selkänsä kuningatar on päättänyt tänä aamuna suureksi surukseen olla osallistumatta Remembrance Dayn muistotilaisuuteen [Lontoon] hautamuistomerkillä”, Buckinghamin palatsin tiedotteessa sanotaan.

”Hänen majesteettiinsa on pettynyt siitä, että hän joutuu jättämään tilaisuuden välistä.”

Remembrance Day kunnioittaa erityisesti ensimmäisen maailmansodan uhreja ja silloin myös Britanniassa on tapana käyttää unikkokasvia osana vaatetusta.

Sky Newsin tietojen mukaan tuoreet selkäongelmat eivät liity kuningattaren viime aikaisiin terveysongelmiin. Kuninkaallisista vastuun seppeleen laskemisesta ottaa Elisabetin poika, prinssi Charles, joka laskee sen kuningattaren puolesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat