Espanjan viranomaiset löysivät kahdeksan ihmistä kuolleena Kanariansaarille matkalla olleesta siirtolaisveneestä - Ulkomaat | HS.fi

Espanjan viranomaiset löysivät kahdeksan ihmistä kuolleena Kanariansaarille matkalla olleesta siirtolaisveneestä

Lisäksi veneessä oli 67 ihmistä, jotka rannikkovartiosto onnistui pelastamaan.

Kanariansaariin kuuluvalla Lanzarotella etsittiin viime kesäkuussa ruumiita, kun siirtolaisia kuljettanut vene oli haaksirikkoutunut sen rantaan.

14.11.2021 17:07

Espanjan rannikkovartiosto löysi sunnuntaina Kanariansaarten lähistöltä ajelehtimasta veneen, jonka kyydissä oli kahdeksan kuollutta ihmistä, kertoo Kanariansaarten aluehallinto uutistoimisto Reutersin mukaan. Siirtolaisten vene oli lähtenyt matkaan Länsi-Afrikasta.

Veneessä oli lisäksi 67 ihmistä, jotka rannikkovartiosto onnistui pelastamaan. Pelastettujen joukossa oli yksi 12-vuotias poika, loput olivat aikuisia miehiä.

Kyydissä olleista kolme oli kriittisessä tilassa, ja heidät kuljetettiin helikopterilla sairaalahoitoon. Lisäksi rannikkovartijat antoivat hoitoa yhdeksälle heidän matkustaessaan saarille.

Siirtolaisvene oli ajelehtinut merellä viikon ajan ja löytyi lopulta noin 64 kilometrin päässä Kanariansaarista, paikalliset pelastusviranomaiset kertoivat sunnuntaina.

Rannikkovartiosto löysi sunnuntaina myös toisen siirtolaisveneen muutaman kilometrin päästä Kanariansaarista. Veneen kyydissä oli 35 miestä ja yksi nainen.

Espanjan hallituksen tilastojen mukaan yli 13 100 siirtolaista on matkustanut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä Länsi-Afrikan rannikolta Kanariansaarille. Määrä on noin kaksinkertainen vuoteen 2020 verrattuna.

Matka Afrikan rannikolta Kanariansaarille on lyhyimmillään noin sata kilometriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat