Israelissa kolmannen rokotuksen on saanut jo 43,5 prosenttia väestöstä, Suomessa 2,9: HS:n uudet grafiikat seuraavat nyt kolmansia annoksia - Ulkomaat | HS.fi

Israelissa kolmannen rokotuksen on saanut jo 43,5 prosenttia väestöstä, Suomessa 2,9: HS:n uudet grafiikat seuraavat nyt kolmansia annoksia

Suomessa Vesilahti johtaa iäkkäiden rokotuksissa. Yli 70-vuotiaista vesilahtelaisista jo 41 prosenttia on saanut kolmannen annoksen koronarokotetta.

Israelilaismies sai kolmannen annoksen Beit Shemeshissä Israelissa lokakuun 14. päivä.

19.11.2021 13:39

Ainakin kahdessa Euroopan maassa jo yli 20 prosenttia väestöstä on saanut kolmannen annoksen koronarokotetta.

Islannissa kolmannen annoksen on saanut 28,8 prosenttia väestöstä, Britanniassa 20,4. Suomessa vastaava luku on 2,9.

Tiedot näkyvät HS:n uusista koronagrafiikoista. Suomen tiedot ovat peräisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), muiden maiden tiedot Oxfordin yliopiston Our World in Data -projektilta.

Grafiikat päivittyvät päivittäin. Kaikista maista tietoja kolmansista rokotuksista ei ole vielä saatavilla.

Maailmanlaajuisesti eniten väestöään on rokottanut Israel. Kolmannen annoksen on siellä saanut jo 43,5 prosenttia väestöstä.

Israel aloitti rokottamisen vauhdilla. Ensimmäiset ja toiset annokset annettiin vain kolmen viikon välein, joten toisten annoksen antamisesta on maassa ehtinyt kulua jo pitkä aika.

Rokotustehon hiipumisen myötä Israel aloitti kolmansien rokotusten antamisen jo alkusyksystä.

Suomessa tilanne kolmansien annosten osalta näyttää tältä:

Suhteellisesti eniten kolmansia annoksia on annettu Kumlingessa ja Lumparlandissa Ahvenanmaalla. Molemmissa kunnissa jo 11,5 prosenttia koko väestöstä on saanut kolmannen annoksen.

Kun tilannetta tarkastelee yli 70-vuotiaiden osalta, kärkeen nousee Vesilahti. Pirkanmaalaisessa kunnassa jo 41,0 prosenttia yli 70-vuotiaista on saanut kolmannen annoksen.

Myös monissa Ahvenanmaan kunnissa iso osa yli 70-vuotiaista on jo saanut kolmannen annoksen. Manner-Suomessa kärjessä ovat Vesilahden jälkeen Tornio (29,1 %), Salla (28,6 %), Muonio (28,2 %) ja Kauniainen (26,8 %).

Tällä hetkellä kolmatta annosta tarjotaan Suomessa muun muassa kaikille yli 60-vuotiaille, immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä riskiryhmäläisille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi torstaina ehdottavansa kolmansien koronarokotusten laajentamista muun muassa niille hoitajille, jotka hoitavat vakaviin riskiryhmiin kuuluvia potilaita tai asiakkaita.

Ylilääkäri Hanna Nohynek THL:ltä kertoi alkuviikosta, että kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä keskustelee joulukuun alussa kolmansien annosten antamisesta alle 60-vuotiaille.

Lue lisää: Moni maa kiirehtii jo kolmansia rokote­annoksia, mutta ei Suomi – Nykyiset rokotteet eivät pysty täydellisesti estämään viruksen leviämistä, myöntää THL:n Nohynek

Lue lisää: THL ehdottaa kolmansien rokotusten laajentamista: vuorossa olisivat riski­ryhmäläisten hoitajat ja muu sote-henkilöstö

Lue lisää: THL suosittelee kolmansia korona­rokoteannoksia kaikille 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmäläisille

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat