Pakistan luopuu sarjaraiskaajien rankaisemisesta kemiallisella kastraatiolla - Ulkomaat | HS.fi

Pakistan luopuu sarja­raiskaajien rankaisemisesta kemiallisella kastraatiolla

Päätöksen taustalla on Islamilaisen ideologian neuvoston näkemys, jonka mukaan rangaistus ei ole islamin mukainen.

Ihmiset osoittivat mieltään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Pakistanin Karachissa vuoden 2020 syyskuussa.

19.11.2021 13:58

Pakistan ilmoitti perjantaina luopuvansa uudesta rangaistuksesta, jossa sarjaraiskaajalle olisi voitu määrätä kemiallinen kastraatio, kertoo uutistoimisto Reuters.

”Olemme muuttaneet rikoslakia ja päättäneet, että kemiallista kastraatiota koskeva lauseke otetaan pois”, sanoi Maleeka Bukhari maan oikeusministeriöstä tiedotustilaisuudessa.

Peruttavissa oleva kemiallinen kastraatio suoritetaan lääkkeiden avulla. Sitä käytetään rangaistuksena joidenkin seksuaalirikosten kohdalla muun muassa Tšekissä, Puolassa, Etelä-Koreassa ja joissain Yhdysvaltojen osavaltioissa, kertoo Reuters.

Päätös poistaa kastraatio rangaistuksena tehtiin sen jälkeen kun maan Islamilaisen ideologian neuvosto katsoi sen olevan islamin vastainen. Pääministeri Imran Khanin hallitus sääti keskiviikkona kymmeniä lakeja. Niiden joukossa oli raiskausten vastainen laki.

Khan perusteli lain kiristämistä kemiallisella kastraatiolla viime vuonna sillä, että rangaistuksella haluttiin vastata kansakunnan vaatimuksiin kovemmista rangaistuksista raiskaus­tapauksissa. Keskustelu raiskauksista sai suurta huomiota eritoten sen jälkeen, kun kahden lapsen äiti oli raahattu autonsa ratista ja raiskattu aseella uhaten.

War Against Rape -järjestön mukaan alle kolme prosenttia raiskaajista saa tuomion Pakistanissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat