Ruotsissa 17-vuotias tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen poliisin ampumisesta - Ulkomaat | HS.fi

Ruotsissa 17-vuotias tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen poliisin ampumisesta

On epäselvää, ymmärsikö tekijä tapahtumahetkellä, että kyseessä oli poliisi.

Toimittaja lukee lehdistötiedotetta poliisisurman tuomiosta oikeussalissa Göteborgissa perjantaina.

19.11.2021 14:18

Ruotsissa 17-vuotias nuorukainen on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen kesäkuussa Göteborgissa tehdystä poliisin murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Nuorukainen pidätettiin heinäkuussa todennäköisin syin murhasta ja murhayrityksestä. Hän kieltää yhä tehneensä rikoksen.

Kuollut poliisi oli hieman yli 30-vuotias ja melko uusi ammatissa.

Poliisi ja hänen kollegansa olivat liikkeellä moottoripyörillä Biskopsgårdenin alueella tapahtuneen ammuskelun vuoksi. Risteyksessä poliiseja kohti ammuttiin konekiväärillä. Kuolleeseen poliisiin osui laukaus ja hän kuoli vammoihinsa sairaalassa seuraavana päivänä.

Lue lisää: Poliisi kuoli Göteborgissa, kun partiota kohti ammuttiin kadulla – Löfven: ”Hyökkäys avointa yhteis­kuntaamme vastaan”

Useat ihmiset näkivät tai kuulivat ammuskelun ja kertoivat kokemuksistaan ​​oikeudenkäynnin aikana. On epäselvää, ymmärsikö ampuja, että kyseessä oli poliisi. Poliisi käytti univormua, mutta moottoripyörässä ei ollut poliisimerkintää. Hänellä ei myöskään ollut varoitusliiviä.

Murhan jälkeisenä päivänä metsäalueelta löydettiin noin 700 metrin kävelymatkan päässä murhapaikalta vaatteita, suusuoja ja sähköskootteri. Vaatteet vastasivat todistajien kuvauksia tekijästä. Mukana oli myös ase, joka osoittautui murha-aseeksi.

Kaksi päivää tapahtuneen jälkeen murhasta myöhemmin syytteeseen asetettu 17-vuotias poika pidätettiin. Hänen dna:taan oli metsästä löydetyissä vaatteissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat