Taleban ilmoitti alkavansa vihdoin maksaa palkkaa valtion työntekijöille Afganistanissa: Palkanmaksu keskeytyi, kun ääriliike nousi valtaan elokuussa - Ulkomaat | HS.fi

Taleban ilmoitti alkavansa vihdoin maksaa palkkaa valtion työn­tekijöille Afganistanissa: Palkan­maksu keskeytyi, kun ääri­liike nousi valtaan elokuussa

Palkkoja ei ole maksettu sen jälkeen kun Taleban nousi valtaan elokuussa ja maan pankki­järjestelmä luhistui.

Afganistanissa pankit ovat rajoittaneet käteisen nostamista niin, että viikossa voi nostaa vain 200–400 dollarin arvosta paikallista valuuttaa. Mies ajoi pyörällä pankin edustalla Kabulissa lokakuussa.

20.11. 17:18

Afganistania hallitseva Taleban-liike ilmoitti lauantaina aloittavansa valtionhallinnon palveluksessa olevien palkanmaksun. Palkkoja ei ole maksettu sen jälkeen kun Taleban nousi valtaan elokuussa ja maan pankki­järjestelmä luhistui.

Valtiovarain­ministeriön edustajan Ahmad Wali Haqmalin mukaan työntekijöille maksetaan kolmen kuukauden palkka. Hän kertoo, että rahat maksetaan pankkeihin, sillä ne saadaan toimimaan ”ajan kanssa”.

Vaikka työntekijät nyt saisivatkin palkkansa, he eivät voi saada kaikkia rahojaan. Pankit ovat rajoittaneet käteisen nostamista niin, että viikossa voi nostaa vain 200–400 dollarin arvosta paikallista valuuttaa.

Afganistanin talous on edelleen pahasti jumissa. Taleban-hallinto kertoi suunnittelevansa uutta islamilaista veroa, jonka tuotoilla autettaisiin köyhiä ja orpoja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat