Viranomaiset löysivät noin 600 siirtolaista pakkautuneina kahteen puoliperävaunuun Meksikossa - Ulkomaat | HS.fi

Viran­omaiset löysivät noin 600 siirtolaista pakkautuneina kahteen puoli­perä­vaunuun Meksikossa

Ihmisoikeusviranomaisten mukaan siirtolaisten joukossa oli myös sairaita sekä lapsia ja raskaana olevia naisia. Siirtolaisia oli kaikkiaan 12 maasta.

21.11. 9:31

Meksikon viranomaiset ovat löytäneet noin 600 siirtolaista, jotka olivat olleet pakkautuneena kahteen puoliperävaunuun. Asiasta kertoivat Meksikon siirtolaisista vastaavat viranomaiset Twitter-tilillään lauantaina jakamassaan tiedotteessa.

Siirtolaisten joukossa oli 145 naista ja 455 miestä kaikkiaan 12 maasta. Paikallisen ihmisoikeusviranomaisen edustajan mukaan siirtolaisten joukossa oli myös sairaita sekä lapsia ja raskaana olevia naisia.

Valtaosa siirtolaisista oli Keski-Amerikasta, mutta joukossa oli myös siirtolaisia Afrikasta ja Intian niemimaalta.

Tiedotteen mukaan siirtolaisista 401 oli Guatemalasta, 53 Hondurasista, 27 Nicaraguasta ja 18 El Salvadorista. Lisäksi perävaunuissa oli ihmisiä Venezuelasta, Ecuadorista, Dominikaanisesta tasavallasta, Kuubasta, Ghanasta, Kamerunista, Intiasta ja Bangladeshista.

Viranomaisten mukaan siirtolaiset joko lähetetään takaisin kotiin tai vaihtoehtoisesti heille voidaan tarjota mahdollisuutta vakinaistaa oleskelunsa Meksikossa.

Lauantaisessa twiitissään viranomaiset kertoivat aloittaneensa Veracruzin osavaltiossa perjantaina tavoitettujen siirtolaisten tapausten käsittelyn.

Yhdysvaltain ja Keski-Amerikan välisenä käytävänä toimivan Meksikon kautta kulkee mittavat määrät siirtolaisia. Monet Keski-Amerikasta lähtöisin olevista ovat lähteneet matkaan alueen valtioiden köyhyyden ja pahentuvien väkivaltaisuuksien vuoksi.

Siirtolaismäärät Yhdysvaltain etelärajalla ovat kasvaneet voimakkaasti maan nykyisen presidentin Joe Bidenin presidenttikauden aikana. Biden astui virkaansa tämän vuoden tammikuussa.

Yhdysvaltain rajaviranomaisten mukaan syyskuun loppuun päättyneen 12 kuukauden jakson aikana otettiin kiinni yli 1,7 miljoonaa siirtolaista. Aiempi huippuvuosi oli 2000, jolloin kiinni otettuja oli yli 1,6 miljoonaa. Tilastoja laittomista rajanylityksistä on pidetty vuodesta 1960.

Biden on pyrkinyt ottamaan inhimillisemmän lähestymistavan kuin edeltäjänsä Donald Trump. Trumpille siirtolaisuuden vähentäminen maan etelärajalla oli tärkeä tavoite.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat