Koronarajoitusten vastaiset mellakat jatkuivat Hollannissa toista yötä – viisi poliisia loukkaantui Haagissa, kun mielenosoittajat heittivät kiviä ja ilotulitteita - Ulkomaat | HS.fi

Korona­rajoitusten vastaiset mellakat jatkuivat Hollannissa toista yötä – viisi poliisia loukkaantui Haagissa, kun mielen­osoittajat heittivät kiviä ja ilo­tulitteita

Kolme ihmistä oli sunnuntaina sairaalahoidossa Rotterdamissa tapahtuneiden mellakoiden vuoksi.

21.11. 13:45

Koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset yltyivät Hollannissa mellakoiksi toisena yönä peräkkäin. Haagissa sadat ihmiset osallistuivat lauantaina mielen­osoitukseen, jossa loukkaantui viisi poliisia.

Poliisi otti mielenosoituksessa kiinni 19 ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters. Mellakoitsijat heittelivät poliiseja kivillä ja ilotulitteilla ja sytyttivät polkupyöriä ja roskalaatikoita tuleen. Yksi kiinniotetuista heitti poliisin mukaan kiven ambulanssin ikkunan läpi.

Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan pamppuja ja yritti hallita joukkoja hevosten ja poliisikoirien avulla.

Koronarajoitusten vastaisia mielenilmauksia järjestettiin myös ainakin pääkaupunki Amsterdamissa. Levottomuuksiin ja kiinniottoihin protestit johtivat Haagin ohella muun muassa Urkissa. Koko maassa kiinniottoja tehtiin protestien vuoksi lauantaina yhteensä noin 40.

Kyseessä oli jo toinen yö, jolloin mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi Hollannissa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Rotterdamissa järjestetyssä mielenosoituksissa poliisi otti kiinni yli 50 ihmistä.

Mielenosoittaja ohitti kadulle syttyneen tulipalon Haagissa lauantaiyönä.

Kolme ihmistä oli edelleen sunnuntaina sairaalahoidossa, koska he saivat ampumahaavoja mellakoissa. Poliisi kertoi lauantaina tutkivansa, olivatko vammat peräisin poliisien ampumista laukauksista.

Rotterdamin pormestari Ahmed Aboutaleb kuvasi mellakoita "väkivalta­orgioiksi".

Hollannissa on voimassa osittainen koronasulku, joka esimerkiksi rajoittaa huomattavasti kauppojen ja ravintoloiden aukioloa. Sulku alkoi viime viikon lauantaina, ja sen on määrä kestää kolme viikkoa.

Maassa harkitaan tällä hetkellä toimia, joilla voitaisiin estää rokottamattomien pääsy baareihin ja ravintoloihin.

Hollanti oli ensimmäinen Länsi-Euroopan maa, joka päätyi tänä talvena osittaiseen sulkutilaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat