Yhdysvallat laittoi Saksan ja Tanskan korkean riskin matkakohteiden listalle maiden koronatilanteen takia - Ulkomaat | HS.fi

Yhdysvallat laittoi Saksan ja Tanskan korkean riskin matka­kohteiden listalle maiden korona­tilanteen takia

Vaarallisimman kategorian maihin tulisi matkustaa vain pakottavasta tarpeesta ja silloinkin täysin rokotettuna, CDC suosittelee.

Berliinissä ihmisiä kehotetaan käyttämään kasvomaskia joulutorilla maanantaina 22. marraskuuta. Osa Saksan perinteisistä joulutoreista on peruttu maan heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

23.11. 5:19

Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Saksaan ja Tanskaan. Maan ulkoministeriö kertoi uudesta matkustusohjeesta maanantaina. Saksa ja Tanska lisättiin korkeimman riskin matkustuskohteiden listalle niiden koronatartuntatilanteen vuoksi.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n neliportaisen asteikon vaarallisimpaan kategoriaan päätyy maa, jossa ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden on yli 500 edeltävän 28 päivän aikana, kertoo uutiskanava CNN.

Vaarallisimman kategorian maihin tulisi matkustaa vain pakottavasta tarpeesta ja silloinkin täysin rokotettuna, CDC suosittelee. Listan nelosryhmän maihin kuuluu parhaillaan suuri osa Eurooppaa, muun muassa Britannia, Norja ja Baltian maat. Suomen Yhdysvallat on luokitellut kolmostason maaksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat