Mustekaloja ja rapuja ei saisi keittää elävältä, sanoo eläinsuojelulain uudistusta varten teetetty selvitys Britanniassa - Ulkomaat | HS.fi

Mustekaloja ja rapuja ei saisi keittää elävältä, sanoo eläin­suojelu­lain uudistusta varten teetetty selvitys Britanniassa

Selvityksen mukaan mustekalat, taskuravut ja hummerit voivat kokea kipua ja kärsimystä, kuten selkärankaisetkin eläimet.

Raportin mukaan mustekalat voivat kokea kipua ja kärsimystä, minkä vuoksi niitä tulisi kohdella kuten muitakin tuntevia eläimiä.

23.11. 12:36

Britannian hallituksen teettämän selvityksen mukaan mustekalat, taskuravut ja hummerit voivat kokea kipua ja kärsimystä, kertoo uutiskanava CNN.

Selvityksen vuoksi kyseiset eläimet on lisätty luetteloon eläimistä, joita nyt valmisteluvaiheessa oleva uusi eläintensuojelulaki koskisi.

London School of Economicsin asian­tuntijoiden selvityksessä tarkasteltiin 300:aa tieteellistä tutkimusta, joilla arvioitiin todisteita merenelävien kyvyistä aistia kipua.

Selvityksessä tultiin siihen lopputulokseen, että pääjalkaisia, joihin muun muassa mustekalat kuuluvat, sekä kymmenjalkaisia, joihin useimmat suurikokoiset äyriäiset lukeutuvat, tulisi jatkossa kohdella tuntevina olentoina selkärankaisten eläinten tavoin.

Tämän vuoksi raportissa suositellaan, ettei pää- ja kymmenjalkaisia tulisi jatkossa enää keittää elävältä, vaan ne tulisi ennen tätä esimerkiksi tainnuttaa sähkövirralla tai niiltä tulisi leikata pää nopeasti irti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat