WHO pelkää koronaviruskuolemien määrän kasvavan sadoillatuhansilla kevääseen mennessä - Ulkomaat | HS.fi

WHO pelkää koronaviruskuolemien määrän kasvavan sadoillatuhansilla kevääseen mennessä

Järjestö sanoo, että Euroopassa tautitapausten määrän kasvu on seurausta helposti tarttuvasta deltamuunnoksesta, riittämättömästä rokotuskattavuudesta ja rajoitustoimien hölläämisestä.

Maailman terveysjärjestö WHO pelkää koronakuolemien määrän kasvavan.

23.11. 17:14

Maailman terveysjärjestö WHO pelkää koronavirukseen liittyvien kuolemien määrän kasvavan Euroopassa 700 000:lla ensi maaliskuuhun mennessä, jos nykyinen trendi jatkuu. Tämä tarkoittaisi kuolemantapausten määrän nousua nykyisestä 1,5 miljoonasta 2,2 miljoonaan.

WHO odottaa sairaaloiden teho-osastojen olevan joko äärimmäisen tai erittäin kuormittuneita 49 maassa 53:sta tämän päivän ja ensi maaliskuun ensimmäisen päivän välisenä aikana.

WHO:n mukaan koronavirus on suurin kuolinsyy Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Tieto on peräisin Institute for Health Metrics and Evaluation -terveystutkimusinstituutin luvuista.

Järjestö sanoo, että Euroopassa tautitapausten määrän kasvu on seurausta helposti tarttuvasta deltamuunnoksesta, riittämättömästä rokotuskattavuudesta ja rajoitustoimien hölläämisestä. WHO:n datan perusteella koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä oli viime viikolla lähes 4 200 per päivä, kun vielä syyskuussa luku oli puolet pienempi.

Lisäksi WHO sanoo, että rokotteiden antama suoja tartuntoja ja vakavaa tautimuotoa vastaan on heikkenemässä.

WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge sanoo järjestön tiedotteessa, että koronavirustilanne Euroopassa ja Keski-Aasiassa on erittäin vakava ja tulossa oleva talvi on haasteellinen. Hän penäsi lähestymistapaa, joka yhdistää rokotukset, etäisyydet, käsihygienian ja kasvomaskien käytön.

WHO:n mukaan yli 160 000 kuolemaa voitaisiin välttää maaliskuun alkuun mennessä, jos kasvomaskin käyttö laajenisi 95-prosenttiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat