Mahdollisesti maailman vanhin ihminen on kuollut Filippiineillä: Francisca Susano eli 124-vuotiaaksi - Ulkomaat | HS.fi

Mahdollisesti maailman vanhin ihminen on kuollut Filippiineillä: Francisca Susano eli 124-vuotiaaksi

Guinness World Records arvioi parhaillaan, vahvistetaanko Susano koko maailman vanhimmaksi ihmiseksi, kaupunginhallitus ja yhdysvaltalaismedia CNN kertovat.

24.11. 14:13

Filippiineillä on kuollut mahdollisesti maailman vanhin ihminen, Francisca Susano, 124-vuotiaana.

Muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoo, että Susano, joka tunnetaan myös nimellä Lola Iska, kuoli maanantaina.

Susanon kotikaupungin Kabankalan kaupunginhallitus ilmoitti Facebook-sivullaan Susanon kuolemasta. Kaupungin­hallituksen mukaan Susanoa pidetään Filippiinien vanhimpana ihmisenä.

Guinness World Records arvioi parhaillaan, vahvistetaanko Susano koko maailman vanhimmaksi ihmiseksi, kaupunginhallitus ja CNN kertovat.

Susano oli syntynyt 11. syyskuuta vuonna 1897. Kaupungin viranomaisen mukaan paikalliset terveys­viranomaiset eivät ole vielä varmentaneet Susanon kuolinsyytä. Viranomaisen mukaan Susanolta otetaan koronavirus­testi, mutta hänellä ei ollut tartuntaan viittaavia oireita.

Maailman vanhin ihminen oli ranskalainen Jeanne Calment, joka eli 122-vuotiaaksi. Maailman vanhin elossa oleva ihminen on puolestaan 118-vuotias japanilainen Kane Tanaka.

Lue lisää: Maailman vanhin mies on 112-vuotias puerto­ricolainen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat