Jopa 52 ihmisen uskotaan kuolleen hiilikaivosonnettomuudessa Siperiassa - Ulkomaat | HS.fi

Jopa 52 ihmisen uskotaan kuolleen hiili­kaivos­onnettomuudessa Siperiassa

Hiilikaivoksen tuuletusputki täyttyi savusta Keski-Siperiassa. Evakuointi on käynnissä.

Pelastajia tuotiin busseilla kaivosonnettomuuspaikalle Listvjažnajan kaivokselle torstaina.

25.11. 8:40 | Päivitetty 25.11. 22:41

Ainakin 52 ihmistä on kuollut hiilikaivoksessa tapahtuneessa onnettomuudessa Siperian Kemerovossa, kertoivat venäläiset uutistoimistot AFP:n mukaan.

Kuolleiden joukossa on kuusi pelastustyöntekijää. Kaivoksessa oli onnettomuushetkellä arvioiden mukaan 285 ihmistä, joista 239 pääsi maan pinnalle.

Uutistoimisto Tassin lähde pelastuspalveluissa arvioi, että yksikään kaivokseen jäänyt ei ole selvinnyt onnettomuudesta elossa.

”Alustavien tietojen mukaan kukaan kaivokseen jäänyt ei selviytynyt hengissä. 52 ihmistä kuoli, mukaan lukien pelastustyöntekijät”, lähde kertoo.

Hiilipöly syttyi palamaan ilmastointikanavassa Listvjažnajan kaivoksessa, ja kaivoksen ilma täyttyi savusta, kertovat pelastustyöntekijät uutistoimisto Tassin mukaan. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet palon syytä.

Aiemmin torstaina kerrottiin, että 11 ihmistä oli löydetty kuolleena, ja 46 oli yhä maan alla.

Alueen kuvernöörin Sergei Tsiviljovin mukaan pelastusoperaatio jouduttiin torstaina keskeyttämään kaivoksen metaanipitoisuuden noustua vaarallisen suureksi. Samalla myös kolmen pelastustyöntekijän ilmoitettiin kadonneen.

”Räjähdyksen mahdollisuus on erittäin suuri. Olemme päättäneet keskeyttää etsintä- ja pelastus­operaation, kunnes kaasupitoisuus laskee”, Tsiviljov sanoo.

Tutkintakomitea kertoi aiemmin torstaina, että evakuointi­operaatio oli käynnissä lumisateessa.

Kymmeniä työntekijöitä on viety sairaalaan muun muassa häkämyrkytyksen vuoksi.

Tutkintakomitean mukaan tapaukseen liittyen on pidätetty kolme henkilöä epältynä työturvallisuussääntöjen rikkomisesta. Pidätettyjen joukossa on Listvjažnajan kaivoksen johtaja ja varajohtaja.

Komitean mukaan kaivostyöntekijät tukehtuivat tuuletuskuilun täytyttyä savulla. Venäjän valtiontelevision mukaan syyttäjät uskovat, että kyseessä oli metaaniräjähdys, kertoo AFP.

Presidentti Vladimir Putin on kertonut puhuneensa alueen kuvernöörin ja hätäviranomaisten kanssa. Kremlin mukaan Putin käski Venäjän hätätilaministerin lentämään avuksi Kemerovon alueelle.

Kemerovoon on julistettu onnettomuuden vuoksi kolmen päivän suruaika.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat