Tšekin presidentti sai koronatartunnan ja joutui takaisin sairaalaan päästyään sieltä pois vain muutamaa tuntia aiemmin - Ulkomaat | HS.fi

Tšekin presidentti sai korona­tartunnan ja joutui takaisin sairaalaan päästyään sieltä pois vain muutamaa tuntia aiemmin

77-vuotias presidentti sai aiemmin sairaalahoitoa maksaongelmiensa vuoksi. Hän joutui sairaalaan alun perin lokakuun alussa.

Presidentti Miloš Zeman osallistui toukokuussa Prahassa muistotilaisuuteen, jossa sytytettiin kynttilöitä koronaviruksen kuolonuhrien muistolle.

25.11. 22:30

Tšekin presidentti Miloš Zeman palasi torstaina sairaalaan saatuaan positiivisen koronatestituloksen, presidentin tiedottaja kertoi lausunnossaan torstaina illalla.

Zeman oli päässyt sairaalasta kotihoitoon vain muutamaa tuntia aiemmin torstaina aamulla. Iltapäivällä hänellä todettiin koronatartunta.

77-vuotias presidentti on saanut hoitoa maksaongelmiensa vuoksi. Hän joutui sairaalaan lokakuun alkupuolella.

Paikallisen median mukaan Zeman on saanut kolme korona­rokote­annosta ja on toistaiseksi oireeton.

Tiedottajan mukaan presidentin ohjelma on tauolla sen aikaa, kun hän saa hoitoa koronaviruksen vuoksi.

Zemanin oli määrä nimittää perjantaina keskusta­oikeistolainen Petr Fiala Tšekin uudeksi pääministeriksi, mutta seremoniaa joudutaan nyt lykkäämään.

Tšekissä raportoitiin keskiviikkona lähes 26 000 koronatartuntaa, mikä on 10,7 miljoonan asukkaan maassa päiväkohtainen ennätysmäärä.

Tšekin hallitus ilmoitti torstaina uusista koronarajoituksista tartunta-aallon taltuttamiseksi. Muun muassa joulumarkkinat suljetaan kokonaan ja ravintolat ja yökerhot iltakymmenestä alkaen.

Maan itäosassa jotkin sairaalat ovat joutuneet siirtämään potilaita muualle kapasiteetin täyttymisen vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat