Magdalena Andersson äänestettiin jälleen Ruotsin pääministeriksi, Andersson tähtää nyt yksipuoluehallitukseen - Ulkomaat | HS.fi

Magdalena Andersson äänestettiin jälleen Ruotsin pääministeriksi, Andersson tähtää nyt yksipuolue­hallitukseen

Magdalena Andersson valittiin pääministeriksi keskiviikkona pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Hän erosi tehtävästä vain reilut seitsemän tuntia myöhemmin.

Magdalena Andersson valittiin keskiviikkona toistamiseen Ruotsin pääministeriksi.

29.11.2021 8:40 | Päivitetty 29.11.2021 15:45

Ruotsissa valtiopäivät ovat jälleen äänestäneet maan pääministeriksi sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Magdalena Anderssonin.

Äänestyksessä valtiopäivien enemmistö ei vastustanut Anderssonin pääministeriyttä, joten hänet valittiin pääministeriksi.

Viime viikolla Ruotsin politiikka ajautui sekasortoiseen tilanteeseen, jonka päätteeksi Andersson pyysi vapautusta pääministerin tehtävästä vain noin seitsemän tuntia valintansa jälkeen.

Valtiopäivien puhemies Andreas Norlén kertoi viime viikolla ehdottavansa Anderssonia uudelleen pääministeriksi.

Andersson valittiin pääministeriksi viime keskiviikkona pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Hän erosi tehtävästä vain seitsemän ja puoli tuntia myöhemmin hallituskumppani ympäristöpuolueen lähdettyä hallituksesta.

”Käytännön mukaan koalitio­hallituksen tulee erota, kun yksikin puolue lähtee”, sanoi Andersson tuolloin.

Ympäristöpuolue jätti hallituksen, sillä se ei sulattanut oikeisto-opposition budjettiesitystä, joka voitti valtiopäivien äänestyksessä hallituksen budjetin.

Andersson sanoi tähtäävänsä nyt yksipuolue­hallitukseen.

Ympäristöpuolue, keskusta ja vasemmisto olivat ilmoittaneet äänestävänsä uudessa pääministeri­äänestyksessä tyhjää, mikä mahdollisti Anderssonin läpimenon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat