Kymmenet ihmiset jäivät päiviksi jumiin majataloon Englannissa lumimyrskyn vuoksi – Tuhannet ilman sähköä kolmatta päivää Skotlannissa - Ulkomaat | HS.fi

Kymmenet ihmiset jäivät päiviksi jumiin maja­taloon Englannissa lumi­myrskyn vuoksi – Tuhannet ilman sähköä kolmatta päivää Skotlannissa

Britanniassa riehui viikonloppuna Arwen-myrsky.

Skotlannin Perthshiressä oli viikonloppuna talvista.

29.11.2021 12:59

Lumimyrsky saartoi perjantaina Pohjois-Yorkshireen bändikeikkaa kuuntelemaan tulleen yleisön, bändin jäsenet ja työntekijät viikonlopuksi majataloon. Yli 60 ihmistä valmistautui sunnuntai-iltana jäämään vielä yhdeksi yöksi pubiin, sillä kotiin ei ollut turvallista ajaa, yhdysvaltalaislehti The New York Times kertoo.

Osalla ihmisistä oli jo alun perin varattuna huone majatalosta, toiset yöpyivät asuntoautoissaan talon pihalla, ja muut saarroksiin jääneet ihmiset majoittuivat sohville tai patjoille lattialla.

Ihmiset toivoivat voivansa palata koteihinsa maanantaina iltapäivällä, mutta ongelmana oli edelleen se, että sähkölinja oli kaatunut majataloon johtavan tien päälle niin, että tie oli poikki.

Leicester Cityn ja Watfordin välinen liigaottelu pelattiin lauantaina Leicesterissä. Kuvassa kotijoukkueen James Maddison antamassa kulmapotkua.

Majatalon seinien ulkopuolella myrsky teki tuhojaan. Britanniassa riehui viikonloppuna Arwen-myrsky, jonka jäljiltä tuhannet ihmiset olivat edelleen ilman sähköjä maanantaina, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Noin 40 000 kotitaloutta Skotlannissa odotti sähköjen palautumista, samoin kuin useat taloudet Englannissa ja Walesissa. Maanantaina monet kotitaloudet olivat olleet jo kolme yötä ilman sähköjä.

Skotlannin koillisosassa poliisi on varoittanut, että sekasorto myrskyn jäljiltä saattaa kestää vielä päiviä. Aberdeenshiressa kaikki koulut ovat suljettuina maanantaina ja tiistaina.

Joillakin alueilla monta päivää ilman sähköä oleville kotitalouksille toimitettiin lämmintä ruokaa ja juomaa.

BBC kertoi sunnuntaina, että kolme ihmistä on kuollut, kun myrskytuulet iskivät Britanniaan. Yhdessä kuolintapauksesta puu oli kaatunut auton päälle, toisessa auton kuljettaja kuoli auton törmättyä kaatuvaan puuhun ja kolmannessa tapauksessa yksi ihminen kuoli, kun puu kaatui hänen päälleen.

Näkymä Staffordshiresta lauantailta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat