Maailman terveysjärjestö kehottaa rokottamattomia yli 60-vuotiaita välttämään matkustamista epidemia-alueille - Ulkomaat | HS.fi

Maailman terveysjärjestö kehottaa rokottamattomia yli 60-vuotiaita välttämään matkustamista epidemia-alueille

Matkustussuositus koskee myös muita riskiryhmiin kuuluvia, joilla ei ole rokotteiden tai tartunnan tuomaa immuunisuojaa. Suositus käsittelee omikronvariantin aiheuttamia kysymyksiä matkustamisesta.

Matkustajia Newarkin lentokentällä New Jerseyssä 24. marraskuuta 2021.

30.11.2021 21:02 | Päivitetty 1.12.2021 13:14

Maailman terveysjärjestö WHO antoi tiistaina matkustussuosituksia liittyen maailmalla huolta aiheuttaneeseen omikronvarianttiin.

WHO suosittaa, että yli 60-vuotiaat ja muihin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole rokottautuneet tai sairastaneet koronavirusinfektiota, lykkäisivät matkustamista sellaisille alueille, joissa virus leviää hallitsemattomasti.

Järjestö kertoo matkustustiedotteessaan alustavien tietojen viittaavan siihen, että omikronvariantti voisi aiheuttaa muita variantteja suuremman riskin saada koronavirusinfektio huolimatta aiemmin saadusta tartunnasta.

”Henkilöiden, jotka eivät ole terveitä tai jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesuojaa eivätkä ole sairastaneet koronavirustautia ja ovat vaarassa sairastua koronaviruksen aiheuttamaan vakavaan tautiin tai kuolla, mukaan lukien yli 60-vuotiaiden tai sairauksien vuoksi riskiryhmään kuuluvien henkilöiden, tulisi lykätä matkustamista”, järjestö kirjoittaa.

WHO:n mukaan laajat matkustuskiellot eivät estä tehokkaasti viruksen tai uuden omikronvariantin leviämistä, mutta saattavat vaikeuttaa elinkeinoja maissa, joita matkustusrajoitukset koskevat.

Oikaisu 1.12.2021 kello 13.14: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, WHO ei suosittele kaikkia yli 60-vuotiaita välttämään matkustamista. WHO tarkensi suosituksensa koskevan rokottamattomien yli 60-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien matkustamista alueille, jossa virus leviää hallitsemattomasti. Lisäksi WHO ei kerro omikronvariantin aiheuttavan lisääntynyttä vaaraa riskiryhmille, vaan alustavien tietojen viittaavan siihen, että omikronvariantti voisi aiheuttaa muita variantteja suuremman riskin sairastua uudelleen koronavirusinfektioon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat