Neljä kuoli ja seitsemän haavoittui kouluampumisessa Michiganissa - Ulkomaat | HS.fi

Neljä kuoli ja seitsemän haavoittui koulu­ampumisessa Michiganissa

15-vuotiasta poikaa syytetään muun muassa neljästä murhasta. Hänen epäillään käyttäneen isänsä ostamaa asetta.

Useat Oxford High Schoolin oppilaat ja heidän vanhempansa kokoontuivat läheiselle parkkipaikalle tiistaina 30. marraskuuta koulussa tapahtuneiden ampumisten jälkeen.

1.12.2021 9:47 | Päivitetty 2.12.2021 8:31

Yhdysvaltain Michiganissa 15-vuotiaan pojan epäillään ampuneen neljä ihmistä kuoliaaksi ja haavoittaneen seitsemää. Ampumiset tapahtuivat paikallista aikaa tiistai-iltapäivänä Oxford High Schoolin koulussa.

Michiganin Oxfordin hallintoalue sijaitsee Detroitin pohjoispuolella noin 70 kilometrin päässä kaupungista.

Epäilty ampuja on koulun oppilas. Hänen epäillään käyttäneen isänsä ostamaa puoliautomaattiasetta, kertoo The New York Times.

Poikaa vastaan nostettiin keskiviikkona syytteet muun muassa neljästä ensimmäisen asteen murhasta ja terrorismirikoksesta.

Kuolleet olivat iältään 14–17-vuotiaita. Heistä kolmen kerrotaan kuolleen ampumispäivänä ja yhden seuraavana päivänä sairaalassa. Haavoittuneista kuusi on koulun oppilaita, ja yksi on opettaja.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan ainakin kaksi ihmistä joutui hyökkäyksen jälkeen tehohoitoon saatuaan vakavia vammoja rinnan alueelle. Kahta hoidettiin pään ampumahaavojen vuoksi.

Epäilty ampuja otettiin poliisin mukaan kiinni vain minuutteja ampumisen alettua.

Oaklandin piirikunnan seriffi Michael Bouchard kertoi tiedotustilaisuudessa, että epäillyltä ei oltu saatu tietoja tapahtuneesta tai teon motiivista. Pojan vanhemmat ovat kieltäneet viranomaisia kuulustelemasta lastaan.

"Ihminen, jolla on eniten käsitystä motiivista, ei puhu”, Bouchard sanoi toimittajille.

Poliisi on tehnyt kotietsinnän epäillyn kotiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi valmistautuu pitkälliseen tutkintaan, jota varten tehdään satoja kuulusteluja.

Epäilty on ilmoittanut asianajajansa välityksellä olevansa syytön.

Tapahtumien kulku koulussa on vielä epäselvä, mutta poliisi arvelee pojan tuoneen käsiaseen kouluun repussaan. Hänen nähtiin tulevan ulos wc-tiloista aseen kanssa.

Poliisit saapuivat koululle noin viiden minuutin kuluttua ampumisen alkamisesta, ja silloin poika antautui.

Viranomaisten mukaan yli 100 ihmistä soitti tapahtuneen vuoksi hätäkeskukseen.

Epäilty oli julkaissut aiemmin sosiaalisessa mediassa valokuvia käyttämästään aseesta ja maalitauluista, joihin on harjoitellut ampumista. Pojan isä oli ostanut aseen neljä päivää ennen kouluampumista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat