Kumppani käski tilata alaikäisen tytön hieromaan Jeffrey Epsteiniä, kertoo todistaja – Tästä on kyse laajassa seksirikosvyyhdissä - Ulkomaat | HS.fi

Kumppani käski tilata alaikäisen tytön hieromaan Jeffrey Epsteiniä, kertoo todistaja – Tästä on kyse laajassa seksi­rikos­vyyhdissä

Epsteinin hirttäydyttyä julkisuuden valokeila osuu hänen kumppaniinsa Ghislaine Maxwelliin. Seksirikosvyyhteen kytkeytyy useita maailman silmäätekeviä.

4.12.2021 13:34 | Päivitetty 5.12.2021 11:11

Seksuaalirikoksista ja pedofiliasta syytetyn liikemiehen Jeffrey Epsteinin luona vieraili “erittäin, erittäin monia” naisia, myös alaikäisiä, kuvaili Epsteinin Palm Springsin -talon entinen isännöitsijä oikeudessa torstaina uutistoimistojen mukaan. Perjantaina oikeuteen tuotiin todisteina näytille Epsteinin hierontapöytä ja seksileluja.

Vuosina 1991–2002 Epsteinille työskennellyt Juan Alessi todisti Manhattanilla meneillään olevassa oikeudenkäynnissä, jossa Epsteinin kumppani Ghislaine Maxwell, 59, on syytettynä parituksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Ghislaine Maxwell kuvattuna New Yorkissa lokakuussa 2000.

Epstein itse hirttäytyi tutkintavankeudessa eikä ehtinyt saada tuomiota. Maxwellkin oli hankala saada oikeuden eteen: FBI etsi häntä kuukausia, kunnes pidätti hänet viime vuonna huvilasta keskeltä metsää New Hampshiressa.

Lue lisää: Kuka on Ghislaine Maxwell ja miksi häntä etsittiin Helsingin Kalliossakin?

FBI löysi Ghislaine Maxwellin syrjäisestä huvilasta New Hampshirestä. Maxwell oli ostanut sen vuoden 2019 lopussa anonyymisti.

Alessi kertoi ajaneensa useita kertoja noin 14- ja 15-vuotiailta näyttäneitä kahta tyttöä tapaamaan Epsteiniä ja Maxwellia.

Yksi heistä, nyt 40-vuotias nainen, todisti aiemmin tällä viikolla, että Maxwell houkutteli hänet 14-vuotiaana Epsteinin hyväksikäytettäväksi. Hänen mukaansa Maxwell oli myös useita kertoja mukana hyväksikäyttötilanteissa.

Alessi vahvisti, että todistajana ollut nainen oli vaikuttanut hänestä noin 14-vuotiaalta tullessaan ensimmäistä kertaa Epsteinin taloon äitinsä kanssa. Hän ei kuitenkaan ristikuulustelussa ollut varma, minä vuonna tapasi tytön. Ensitapaamisen jälkeen Alessi kertoo kuljettaneensa tyttöä yksinään vierailuille Epsteinin ja Maxwellin luo.

Alessin mukaan tytön nimi oli merkitty pitkään listaan, jolta hän tilasi päivittäin kolmekin kertaa Epsteinille hierojan, usein Maxwellin käskystä.

Syyttäjä Lara Pomerantzin mukaan hieronnat olivat vain juoni, jolla nuoret tytöt saatiin koskettamaan Epsteiniä. Alessi kertoikin löytäneensä toisinaan hierontojen jäljiltä huoneesta seksileluja. Poliisin takavarikoimat lelut ja hierontapöytä näytettiin oikeudessa perjantaina todisteina.

”Soitin kenelle vain minun käskettiin soittaa”, Alessi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Minun piti olla sokea, kuuro ja mykkä.”

Oikeussalipiirros Ghislaine Maxwellista torstain istunnossa. Maxwell kiistää osuutensa rikoksissa, mutta uhrien mukaan hän oli Epsteinin oikea käsi.

Mistä seksirikosvyyhdessä on kyse?

Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti on viimeisin käänne vuosia jatkuneessa vyyhdessä, jossa useat naiset syyttävät liikemies Jeffrey Epsteinin käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen alaikäisinä.

Liikemies Jeffrey Epsteinin pidätyskuva.

Epsteinin kohdalla oikeudenkäynti jäi kesken, kun hän hirttäytyi selliinsä tutkintavankeudessa vuoden 2019 elokuussa.

Tapaus on herättänyt paljon huomiota, sillä Epstein oli paitsi erittäin rikas myös tunnettu seurapiirihahmo.

Epsteinin tuttavapiiriin lukeutuvat ainakin Yhdysvaltain entiset presidentit Bill Clinton ja Donald Trump sekä Britannian hoviin kuuluva prinssi Andrew. Epsteinin on kerrottu tarjonneen nimekkäille tuttavilleen huumeita ja alaikäisten seuraa ja taltioineen tapauksia voidakseen kiristää heitä myöhemmin. Väitettyjä tallenteita ei tosin ole löydetty.

Kiinteistömoguli Donald Trump ja hänen tuleva puolisonsa Melania Knauss Jeffrey Epsteinin ja Ghislaine Maxwellin kanssa yhdessä Mar-a-Lagossa vuonna 2000. Yksi Epsteinin uhreista on kertonut, että Maxwell värväsi hänet Mar-a-Lagosta.

Prinssi Andrew joutui kuitenkin jättämään kuninkaalliset tehtävänsä skandaalin seurauksena. Hänestä on otettu muun muassa valokuva, jossa hänen kätensä on yhden Epsteinin väitetyn alaikäisen uhrin Virginia Roberts Giuffren lanteilla.

Kiistellyssä kuvassa prinssi Andrew on kietonut kätensä nuoren Virginia Robertsin vyötärölle. Ghislaine Maxwell hymyilee taustalla. Kuva on tiettävästi otettu vuonna 2001.

Lue lisää: Prinssi Andrew vaatii oikeutta USA:ssa hylkäämään ”perusteettoman” seksikanteen

Syyttäjien mukaan Epsteinin pitkäaikainen kumppani Ghislane Maxwell oli merkittävässä roolissa hyväksikäytössä: hän etsi Epsteinille alaikäisiä tyttöjä, suostutteli heitä seksuaalisiin tekoihin ja osallistui välillä tekoihin itse vuosina 1994–2004. Häntä syytetään muun muassa parituksesta.

Ghislaine Maxwell ja Jeffrey Epstein jahtasivat prinssi Andrew’n kanssa fasaaneja Sandringhamissa Britanniassa vuonna 2000.

Maxwell on itsekin tunnettu nimi seurapiireissä sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Hänen isänsä Robert Maxwell oli tšekkiläissyntyinen ja Britanniaan asettunut mediamoguli.

Ghislane Maxwell kiistää syyllistyneensä mihinkään rikoksiin. Hänen asianajajiensa mukaan syyttäjä yrittää vierittää rikokset Maxwellin harteille, koska Epstein on kuollut.

Oikaisu 5.12.2021 kello 11.06: Jutun sitaatissa luki aiemmin virheellisesti: ”Minun piti olla sokea, kuuro ja tyhmä”. Oikea suomennos on ”sokea, kuuro ja mykkä”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat